Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona internetowa - Rapfan
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
naitsabes
Witam

Rapfan jest to strona zrzeszajaca wszystkich fanów rapu, niezaleznie od rodzaju dla nas liczy sie przekaz zawarty w slowach plynacych z bitem. Kazdy uzytkownik moze za darmo sprawdzic oraz dodac cytaty swoich ulubionych artystów i przesluchac ich utwory.

adres strony : rapfan.pl

Prosiłbym o ocene pod wzgledem pomyslu, wykonania, bezpieczenstwa....

!*!
Te same błędy konstrukcyjne co u innych w przypadku "klonu demotów". Przejrzyj tematy w tym dziale podobnych serwisów.

- wczytujesz wszystkie klipy flash jednocześnie do pamięci przeglądarki co spowalnia stronę i w efekcie jej zamknięcie przez UU.
- przy wysyłaniu formularza wyskakują jakieś dziwne krzaki w adresie
Cytat

- błędy walidatora
- sieczka w kodzie, nie oddzielasz css od html i js, obok html5 to nawet nie stoi.
- i w zasadzie jest to WP z wtyczkami, więc ocenić wypadałoby tylko... szablon, logo?
naitsabes
Cytat
- wczytujesz wszystkie klipy flash jednocześnie do pamięci przeglądarki co spowalnia stronę i w efekcie jej zamknięcie przez UU.

jak wczytuje na youtube playliste to tez mi scina wiec nie wiem czy mozna cos na to poradzic
kristaps
Oczywiście, że można. Parę tematów wcześniej ktoś miał podobnym problem. Natomiast co do strony, to troszeczkę będzie mi brakować sensownej nawigacji przy większej liczbie autorów HH.
!*!
Można Temat: trackdniapl
naitsabes
Dziękuje, zastanawialismy się nad tym rozwiązaniem smile.gif Ale wolalem zapytać ludzi z wiekszym doświadczeniem...
lukaskolista
Cytat
Wszelkie prawa zastrzeżone przez Rapfan.pl
Niesamowicie widoczny i wyrazny tekst w stopce... Moge sie mylic, ale maskowanie takich tesci (a tym samym wprowadzanie w blad uzytkownikow) uniewaznia je (tak kojarze ze studiow)
naitsabes
Cytat(lukaskolista @ 30.01.2013, 09:03:57 ) *
ale maskowanie takich tesci (a tym samym wprowadzanie w blad uzytkownikow)

nie wiem czy mozna to nazwac maskowaniem, poprostu staralem się dostosować kolor do calosci strony, ale oczywiscie jeżeli moze to tworzyc problem prawny to zostanie to zmienione wink.gif
Daiquiri
Cytat(lukaskolista @ 30.01.2013, 09:03:57 ) *
Niesamowicie widoczny i wyrazny tekst w stopce... Moge sie mylic, ale maskowanie takich tesci (a tym samym wprowadzanie w blad uzytkownikow) uniewaznia je (tak kojarze ze studiow)
Gwoli ścisłości: nawet gdyby tego napisu nie było, nie zmienia to faktu, iż wszelkie materiały są chronione prawem autorskim (zarówno majątkowym jak i osobistym).
lukaskolista
Oczywiscie, wlasnie o to chodzi w prawie autorskim, tak tylko od siebie to dodalem. Chodzilo mi o to, ze ledwo zauwazylem ten tekst.
Daiquiri
@lukaskolista
Odnosiłam się do kwestii "unieważniania" przez mało widoczny zapis. Nie ma czegoś takiego smile.gif.

Jedno co mi szczególnie nie pasuje to tło. Kolorystyka jest czarno - zielona, a tu nagle tło ni z gruchy ni z pietruchy smile.gif.
PS. Jakieś konto testowe?

Lukaskolista, nie chcę robić bałaganu w temacie. Ale niby jakie regulacje? Regulamin serwisu nie stoi ponad regulacjami prawnymi. Zapis o prawach autorskich w stopce ma się nijak do regulaminu.
lukaskolista
Cytat
Odnosiłam się do kwestii "unieważniania" przez mało widoczny zapis. Nie ma czegoś takiego
Jesli chodzi o prawo autorskie to oczywiscie, ze nie ma, ale inne regulacje zwiazane z uzytkowaniem serwisu to juz bym nie byl taki pewny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.