Mam mały problem z klasą do okruchów. Mianowicie:
Po uruchomieniu skryptu pokazuje mi się: "Array" i nic więcej.
Kod wygląda tak:
<?php /*****BreadCrumbs Class********* *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- *************Author************* *******Michał Staniewski******** */ class BreadCrumbs{ /** *Zmienna $items przechowywująca okruchy chleba */ if(self::$_instance === null){ self::$_instance = new self(); } return self::$_instance; } /** Metoda pozwalająca dodawać główny okruszek */ public function HomeLink($title, $url){ } /** Metoda pozwalająca dodawać okruszki */ public function AddLink($title, $url){ } /** Metoda wyświetlająca okruczki */ public function Crumbs(){ foreach($this->items as $crumb){ $crumbs[] = "<a href='".$crumb['url']."'>".$crumb['title']."</a>"; } return $crumbs; } } } ?>
i index.php
<?php require_once("BreadCrumbs.class.php"); $breadcrumbs = BreadCrumbs::getInstance(); $breadcrumbs->HomeLink("Home", "/"); $breadcrumbs->AddLink("This page", "/this-page"); ?>
Jeszcze pytanie odnośnie ulepszania tej klasy. Chciałbym żeby ona sama się uzupełniała wraz z przechodzeniem na podstrony ale nie mam niestety tej idei jak to zrobić