Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demoty, kwejk itd...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
emanes
Co sądzicie o tych portalach i ich pochodnych, mają dużą liczbę wyświetleń. Mi osobiście się nie podobają. Jak sądzicie w którym kierunku to pójdzie?? Czy umocni się pozycja tych największych czy raczej będzie dużo średnich, co uważacie o rozrywce dzisiaj w sieci?? Co oglądacie czytacie?
Ja czasami youtube, albo jak ktoś coś na fc podeśle nic więcej.
Sephirus
Z takich portali ja osobiście jedynie oglądam portal na "W" kojarzący się nazwą z polskim sejmem smile.gif baaasmiley.gif

Na rynku jest kilku liderów, stare demotywatory zostały przyćmione kwejkiem, bebzolem i innymi podobnymi. Tak naprawdę tylko tych kilka portali się liczy. Co parę dni powstają nowe i upadają, bądź są daaaleeeeko w tyle za liderami. Nie zapominajmy też o joemonsterze, który jest nieco innej klasy co te portale.

Moim zdaniem takie strony są przydatne, jeśli mają dużą oglądalność, są takim zapychaczem jak człowiek naprawdę nie ma co robić i chcę się odmóżdżyć... ja w wolnych chwilach przeglądam YT, czytam forum, różne informacje i nowinki z branży itd. Kiedyś na 1szym miejscu był BASH ale nie oszukujmy się, to już nie wróci do takiej formy jak kiedyś.

Rozrywki w sieci obecnie jest po prostu za dużo... Kiedyś tak nie było - pamiętam czasu gdy w zasadzie istniały tylko takie rzeczy jak CHAT, BASH, IRC i powiedzmy Kurnik (respect do tej pory z mojej strony). Teraz jest tego tak dużo że nie sposób wymienić choćby 1 procenta... Do tego dochodzi fakt, że te niszowe portale są typowo dla dzieciaków i młodziaków...

Wiele rzeczy znajduje z FB, z którego nawet ze 3 razy w tygodniu korzystam by sprawdzić "co tam" albo umowić się z kimś z kim się dawno nie widzialem na Piwo (bezalkoholowe oczywiście). Tam też nieraz coś mnie zainteresuje i przechodząc za linkiem chwilę pozostanę na stronie, której nigdy więcej nie odwiedzę tongue.gif

Ogólnie podsumowując mi te portale, które wymieniłeś nie przeszkadzają jeśli maja dużą oglądalność i sporo materiałów. Czasem można się nawet pośmiać. Jedyne co mnie wkurza to "aby zobaczyć POLUB" ma podobnych portalach niszowych itp. itd. tego być nie powinno bo to praktyki nie fair. Wydaje mi się, że te największe przetrwają a reszta będzie znikać i pojawiać się w nowej formie non-stop.

Ja osobiście już na tym nie nadążam ale nie mam zamiaru zacząć smile.gif Za dużo tego, każdy normalny, wiekowy i doświadczony użytkownik netu ma swoje ulubione miejsca i jest im raczej wierny a przynajmniej ma sentyment.

EDIT: BTW jestem wielkim fanem nagrań ruchu ulicznego i drogowego rodem z naszego czerwonego sąsiada smile.gif
emanes
Też nie na widzę stron które trzeba polubić aby coś zobaczyć nigdy tego nie robię. Ciekawi mnie ten temat bo praktycznie 2 lata nie siedziałem w internecie, teraz z pół roku korzystam z fc i widzę wysyp tych obrazków. Mam teraz dużo wolnego czasu i przeglądam sobie strony czytam artykuły, sprawdzałem rankingi i stwierdzam, że w polskim internecie rządzą memy. Wbiłem też ostatnio na czat, ale siedzą tam ludzie którzy ciągle narzekają, poziom rozmów jest poniżej zera. Polacy tylko narzekają. Niby internet daje takie możliwości, a mi po prostu się teraz nudzi. Odczuwam jakiś taki brak kontaktu między ludźmi w internecie teraz, Fora też są dużo mniejsze, żyją tylko o grach i warezowe. Internet staje się jak telewizja, stajemy się tylko obserwatorami, coraz mniej ludzi tworzy coś ciekawego, powoli internet opracowuje najbardziej dochodowe wzorce i zaczyna się ich trzymać.
Bruuno
zgadzam się z poprzednikiem. Nie jestem ogromnym fanem kwejk'a czy demotymatorów, ale nie da sie zaprzeczyc ze opanowały sieć. chcąc nie chcac zawsze sie na nie natkne jeśli nie na tych konkretnych portalach to innych...co np . mnie wkurza poza "kliknij polub to" to fact dodawania np. na fb stron które widze po raz pierwszy...jakieś se-ks video lub inne spamy o których istnieniu na moim profilu dowiaduję sie od znajomych ...
młodyszczaw
Na allegro sprzedają po 50 kopii demotów, kwejków i innnego badziewia. Wysyp tych serwisów jest zastraszający a tak naprawde niewiele jest, które potrafią przyciągać użytkownika. A przypusowe rejestracje to już w ogóle jakaś porażka.
andrzejsoczek
Te portale istnieją po to by bawić...Nie traktujcie ich nazbyt serio ,ponieważ nie o to w tym chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.