Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PS4 - wrażenia
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Evinek
Cześć.
Wczoraj, jak niektórzy wiedzą, odbył się Playstation Meeting. Zaprezentowano PS4, a dokładniej tylko joypad, parametry poszczególnych części konsoli, możliwości hardware'u jak i software'u oraz gry.
Jestem ciekaw waszych wrażeń, co wam przypadło do gustu, co was zawiodło i czego oczekiwaliście?

Oczywiście jako pierwszy zacznę.
Zacznę od samej konsoli. 8 GB pamięci GDDR5 to będzie coś. W końcu tekstury nie będą ładowały się na naszych oczach. Grafika również nie będzie okrojona mocno z PC.
Joypad, moim zdaniem wygląda na wygodniejszy. Jedynie martwię się o panel, nie jest on ładny choć na pewno dzięki niemu gry będą bardziej urozmaicone.
Konsola spełniła moje oczekiwania. Mam nadzieje, że tylko cena nie będzie za wielka w premierę, poniżej 2000zł byłoby fajnie. Oraz aby gra online była nadal darmowa.
Z oczekiwanych gier to oczywiście Watch Dogs. Mam nadzieje również, że GTA V będzie na PS4. Wtedy zamiast kupić na PS3, będę zbierał na konsole, a potem na GTA V.
Ogólnie mam nadzieje, że ta konsola będzie lepsza niż Xbox Next. Z Playstation jestem od małego (miałem PS, PS2, PSP i mam PS3) i mam nadzieje, że z tą firmą zostanę na dłużej.

Czekam na wasze zdanie.
!*!
Poniżej 2k zł? Może po 2 latach od premiery.
Nie rajcowałbym się tym że ma 8GB pamięci. Prócz sprzętu, fantazja programistów i brak optymalizacji również pójdzie do przodu.

Wiedźmin 3 ma być na PS4.
sazian
jakoś tematyką konsolową się nigdy nie interesowałem ale dzisiaj rano wspominali o nowym PS w radiu. Pan który komentował to wydarzenie twierdził że to była najdziwniejsza premiera na jakiej był. Otóż twórcy "zapomnieli zabrać konsole na pokaz tejże konsoli" biggrin.gif
in5ane
Mam PS3, jest dla mnie wyśmienite. Trzeba iść z duchem czasu i zapewne kupię PS4. Do produktu Microsoftu nie mogłem się przekonać. Pad od nowego PS4 fajnie się prezentuje. Parametry nie są super powalające, ale jednak dużo lepsze. Szczerze, czego mi braknie w PS4? 3D, 1080p i pełne 60 klatek/s. Bo tego chyba nie będzie.
Evinek
Plotki głoszą, że Full HD ma być, a co więcej, ma działać na 60 klatkach/s. Dla mnie będzie wystarczające gdy wymagające gry (typu Battlefield 3) będą chodziły na 720p w 60kl/s. Na PS3 chodzi na 30 więc nie jest to za wiele choć wystarczająco do płynnej gry. Nie wiem jak 3D, ale nie wydaje mi się, że dadzą 3D. To również jakaś tam przyszłość.
Mam nadzieje, że konsola wypali.
Pulpetto
No jeżeli nie wypali to Sony będzie w poważnych tarapatach... Teraz tylko PS4 będzie trzymać ich przy życiu więc muszą się postarać żeby to był dobry produkt smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.