Utilaft
24.02.2013, 13:52:39
Witam. Wiem, jakie są zalety OOP, ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.
Wygodnie mi jest w strukturalnym. Te całe obiekty, klasy jakoś nie przemawiają do mnie, próbuję jakoś to zrozumieć, ale jakoś po woli mi idzie ; )) (w sensie kurs OOP)
No i wydaje mi się, że kod OOP jest taki bardziej profesjonalny.
Hmm, pozostać na pisaniu strukturalnym czy na siłę pchać się w oop, aż do skutku:P?
teez
24.02.2013, 21:02:06
To zależy.. Sądzę, że z czasem i tak będziesz musiał się przerzucić na obiektówkę, bo jest przejżysta. Dla większych projektów - strukturalny nie da rady, a przy pracy jako programista w firmach również już nie masz szans ze strukturalnym projektem, bo większość stawia na frameworki. Ja sam zamówiłem książkę, czekam i zaczynam zabawę z obiektowym programowaniem.
Utilaft
24.02.2013, 21:06:03
Twój post przekonał mnie. Pozostaje mi jakoś się tego nauczyć (początki są najgorsze)
Jakiś kursik:
http://di.com.pl/porady/36200,0,PHP_Progra...ry_i_magia.htmlmoże trochę video, bo kompletnie tego nie rozumiem ; ))
Fluke
25.02.2013, 09:04:02
Może najlepiej jest się zastanowić po co jest obiekt i jakie ma znaczenie. Jak pisało się strukturalnie dane przechowywało się w tablicach. Teraz można przechowywać w obiektach, tylko trzeba się zastanowić po co i dlaczego.
skowron-line
25.02.2013, 09:16:39
@Utilaft pobierz sobie jakiegoś FW (polecam kohane) i zacznim się tym bawić, w miarę jak będziesz się zagłębiał i przeglądał źródła załapiesz mniej więcej co i jak z tym OO. W wiekszości kursów przykłady są tak z dupy brane że nigdy w życiu się z nimi nie spotkasz.
A tak to upieczesz 2 pieczenie na jednym ogniu (OO + FW)
Utilaft
26.02.2013, 17:15:45
No próbowałem na 2 kursach, ale no nie mogę się przełamać. Na siłę szukam tematów, które jakoś zniechęcą mnie do obiektówki (wiem, to daremne)
spróbuję z tymi linkami co dał up.
edit. Framework to dla mnie czarna magia, jak zobaczyłem na kod. Powoli zaczynam łapać podstawy podstaw w obiektówce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.