Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przycisk graficzny opera
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
de_gie
Witam serdecznie wstawiłem taki kod
  1. <input type="image" src="images\utworz.png" alt="Utwórz" style="border:10 px" />
i kod prawidłowo działa na przeglądarkach lecz w operze jest tylko napis zastępczy wyślij? Dlaczego się nie wyświetla i jak to naprawić by w wszystkich przeglądarkach działał kod.
!*!
input nie jest od obrazków, tylko ma działać jako przycisk systemowy i nic ponadto. Jak chcesz nadać jakiś styl, musisz użyć button.
de_gie
Tzn mały przykład bym prosił i oczywiście jest to przycisk do wysyłania formularza.
toaspzoo
  1. <style> input,button { background:url(adres_do_obrazka); } </style>
de_gie
No ale jak wkleiłem ten styl to wszystkie pola tekstowe dostały obraz wczytany?
!*!
A czego się spodziewałeś? Musisz nadać konkretnemu buttonowi ID lub CLASS. A później ustalić to w CSS.
de_gie
No akurat z css to miałem mało wspólnego możesz napisać jak to ma wyglądać w css i w html?
!*!
Cytat(de_gie @ 1.03.2013, 11:16:08 ) *
No akurat z css to miałem mało wspólnego możesz napisać jak to ma wyglądać w css i w html?

Nie, ponieważ forum nie jest od podawania gotowców. A odpowiedz uzyskasz w pierwszym lepszym kursie css.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.