Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nivo slider Zmiana obrazka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
artero
Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać smile.gif A teraz do rzeczy, Chodzi o to że po stworzeniu slidera(zainstalowaniu nivo slider) nie działają linki do zmiany slidera na inny tj. Next, Prev i te numerki. Sprawdzałem nawet czy alert() mi coś pokaże ale nie reagowało więc tak jakby coś nie widziało tego, lecz w źródle strony i na stronie są te rzeczy, tylko że zachowują się jako zwykły tekst bez właściwości <a>.

1. $(window).load(function() {
  2. $('#slider').nivoSlider({
  3. effect:'random',
  4. slices:15,
  5. animSpeed:500,
  6. pauseTime:3000,
  7. startSlide:0, //Set starting Slide (0 index)
  8. directionNav:true, //Next & Prev
  9. directionNavHide:true, //Only show on hover
  10. controlNav:true, //1,2,3...
  11. controlNavThumbs:false, //Use thumbnails for Control Nav
  12. manualAdvance:true,
  13. keyboardNav:true, //Use left & right arrows
  14. pauseOnHover:true, //Stop animation while hovering
  15. captionOpacity:0.8, //Universal caption opacity
  16. beforeChange: function(){},
  17. afterChange: function(){},
  18. slideshowEnd: function(){} //Triggers after all slides have been shown
  19. });
  20. });

to jest konfiguracja slidera. Ogólnie co 3 sekundy mi przeskakuje na nowe zdjęcie ale nie mogę sam sobie kliknąć np. 8zdjęcie będąc na 3 :/
_Borys_
Jeżeli używasz innych skryptów jQuery to możliwe,że się gryzą.
Poczytaj o jQuery.noConflict();
artero
no niby poczytałem o tym, i chodzi o to że jquery.noConflict(); używa się do osobnych plików jquery(wersji). Przynajmniej tak to zrozumiałem. Lecz nadal nie rozumiem jak ma mi to pomóc jeżeli na stronie nivo slider pisze że jest kompatybilne z tym najnowszym jquery i ja go też mam.

Jeżeli się mylę co do działania tego noConflict to proszę mnie wyprowadzić z błędu i wytłumaczyć co to i jak tego użyć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.