Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy pod IE przy wlaczonym zlib.output_compres
Forum PHP.pl > Forum > PHP
boloo77
Mam pewien problem, na serwerze mam wlaczone zlib.output_compression = 1.
serwer:
Linux+Apache+php 4.3.8
zlib Compiled Version 1.1.4
zlib.output_compression_level = 1

I wszystko jest w porzadku pod mozilla, i pod wiekszoscia IE.
Ale na niektorych kompach z IE jest taki problem ze co kilka-kilkanascie odslon strony pokazuje sie pusta strona calkowicie bez kodu, a w pasku adresu nie zmienia URL na ktory chce przejsc tzn. jestem na index.php?str=1 przechodzac na index.php?str=2 dalej w pasku pozostaje index.php?str=1 i... pusta strona. Co ciekawe odswierzenie strony pomaga i po odswierzeniu przechodzi tam gdzie mialo czyli index.php?str=2 i spokojnie wyswietla strone.

Spotkal sie ktos juz z czyms takim? I jak to rozwiązać? (przekompilowanie php nie wchodzi w gre)
kszychu
Cytat(boloo77 @ 2004-09-30 12:48:46)
(przekompilowanie php nie wchodzi w gre)

Ja bym raczej przeinstalował winde
boloo77
Jak napisalem wczesniej serwer stoi na Linuchu... wiec reinstalacja windy raczej mi nic nie da winksmiley.jpg

A juz kilka osob mi zglaszalo taki problem, wiec musialbym to jakos rozwiazac, a nie moge wymagac od gosci ktorzy wchodza na stronke zeby mieli mozille, albo zeby np. zaktualizowali IE. A zalezy mi na tym zeby kompresja jednak byla.
Vertical
Nie aktualizuj IE, tylko załatw sobie Operę albo Netscape. To, czy IE się skopie to tylko kwestia czasu...
boloo77
To czego ja uzywam to jest najmniejszy problem (notabene w pracy mam mozille i konquerora a w domu uzywam na zmiane IE i mozilli). Jak pisalem juz wczesniej chodzi mi o ludkow ktorzy wchodza na stronke a uzywaja IE... nie moge im powiedziec 'sorry zalatwcie sobie cos innego niz IE' bo puki co jeszcze z 90% osob uzywa IE.

Jeszcze raz moze niezrozumiale napisalem. Mam serwis ktory stoi na serwerze (takim jak napisalem w pierwszym poscie). I zdarza się ze serwis ten zachowuje się w taki sposob jak opisalem, ale tylko pod niektorymi IE. Chcialbym sie dowiedziec czemu tak sie dzieje i jak temu ew. zaradzic. Nie wchodzi w gre kompilacja php z innymi ustawieniami (serwer nie jest moj), jak również nie wchodzi w gre napisanie ludziom: "Uzywajcie czegos innego niz IE, bo pod IE moze zdarzyc sie ze zobaczycie pusta strone i wtedy musicie ja odswierzyc".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.