boloo77
30.09.2004, 12:48:46
Mam pewien problem, na serwerze mam wlaczone zlib.output_compression = 1.
serwer:
Linux+Apache+php 4.3.8
zlib Compiled Version 1.1.4
zlib.output_compression_level = 1
I wszystko jest w porzadku pod mozilla, i pod wiekszoscia IE.
Ale na niektorych kompach z IE jest taki problem ze co kilka-kilkanascie odslon strony pokazuje sie pusta strona calkowicie bez kodu, a w pasku adresu nie zmienia URL na ktory chce przejsc tzn. jestem na index.php?str=1 przechodzac na index.php?str=2 dalej w pasku pozostaje index.php?str=1 i... pusta strona. Co ciekawe odswierzenie strony pomaga i po odswierzeniu przechodzi tam gdzie mialo czyli index.php?str=2 i spokojnie wyswietla strone.
Spotkal sie ktos juz z czyms takim? I jak to rozwiązać? (przekompilowanie php nie wchodzi w gre)
kszychu
30.09.2004, 12:57:59
Cytat(boloo77 @ 2004-09-30 12:48:46)
(przekompilowanie php nie wchodzi w gre)
Ja bym raczej przeinstalował winde
boloo77
30.09.2004, 13:03:10
Jak napisalem wczesniej serwer stoi na Linuchu... wiec reinstalacja windy raczej mi nic nie da

A juz kilka osob mi zglaszalo taki problem, wiec musialbym to jakos rozwiazac, a nie moge wymagac od gosci ktorzy wchodza na stronke zeby mieli mozille, albo zeby np. zaktualizowali IE. A zalezy mi na tym zeby kompresja jednak byla.
Vertical
30.09.2004, 14:32:49
Nie aktualizuj IE, tylko załatw sobie Operę albo Netscape. To, czy IE się skopie to tylko kwestia czasu...
boloo77
30.09.2004, 14:51:16
To czego ja uzywam to jest najmniejszy problem (notabene w pracy mam mozille i konquerora a w domu uzywam na zmiane IE i mozilli). Jak pisalem juz wczesniej chodzi mi o ludkow ktorzy wchodza na stronke a uzywaja IE... nie moge im powiedziec 'sorry zalatwcie sobie cos innego niz IE' bo puki co jeszcze z 90% osob uzywa IE.
Jeszcze raz moze niezrozumiale napisalem. Mam serwis ktory stoi na serwerze (takim jak napisalem w pierwszym poscie). I zdarza się ze serwis ten zachowuje się w taki sposob jak opisalem, ale tylko pod niektorymi IE. Chcialbym sie dowiedziec czemu tak sie dzieje i jak temu ew. zaradzic. Nie wchodzi w gre kompilacja php z innymi ustawieniami (serwer nie jest moj), jak również nie wchodzi w gre napisanie ludziom: "Uzywajcie czegos innego niz IE, bo pod IE moze zdarzyc sie ze zobaczycie pusta strone i wtedy musicie ja odswierzyc".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.