Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Monitor 24" czy 22"
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
KotWButach
Witam
Jak programuje się na monitorze 24" boje się troszkę tej wielkości stąd moje pytanie bo niestety eizo zapomniało o produkcji mniejszych monitorów.
Adi32
Cytat(KotWButach @ 9.04.2013, 14:33:12 ) *
Witam
Jak programuje się na monitorze 24" boje się troszkę tej wielkości stąd moje pytanie bo niestety eizo zapomniało o produkcji mniejszych monitorów.

Ja mam 2 x 24 i jest spoko. W szerokich monitorach bardzo podoba mi się to, że widzę sporo zakładek w NetBeansie i FF.
KotWButach
a mógłbyś wrzucić zdjęcie z pracy tzn netbeansa właśnie.
KotWButach
Dzięki za zrzut nasuwa się pytanie czy nie bolą oczy od takiej dużej białej przestrzeni? Siedząc 10 godzin dziennie a drugie pytanie w jakiej odległości siedzisz?
Adi32
Cytat(KotWButach @ 9.04.2013, 15:03:19 ) *
Dzięki za zrzut nasuwa się pytanie czy nie bolą oczy od takiej dużej białej przestrzeni? Siedząc 10 godzin dziennie a drugie pytanie w jakiej odległości siedzisz?

Mnie oczy nie bolą, nie bolały nawet zaraz po przestawieniu.
Odległość od monitorów wymierzam na coś ponad pół metra, czasami do metra. Jak masz dobry fotel i głębokie biurko to jest jeszcze lepiej.
sowiq
Cytat(Adi32 @ 9.04.2013, 14:37:41 ) *
W szerokich monitorach bardzo podoba mi się to, że widzę sporo zakładek w NetBeansie i FF.

Jak dla mnie to liczy się rozdzielczość ekranu a nie fizyczna szerokość monitora, ale mogę się nie znać...
Adi32
Cytat(sowiq @ 9.04.2013, 15:14:30 ) *
Jak dla mnie to liczy się rozdzielczość ekranu a nie fizyczna szerokość monitora, ale mogę się nie znać...

Zgadza się, ważna jest rozdzielczość ale jak na malutkim (wąskim) monitorze dowalisz 1920 (o ile da) to nic nie będziesz widział.
Ja napisałem bardziej bezpośrednio i szczegółowo.
KotWButach
Zastanawiam się nad tym modelem ale boje się że 0.270 to za mała plamka i będę musiał zjechać z rozdzielczości co spowoduje rozmycie...
http://www.eizo.pl/monitor/flexscan-ev2436w/

sowiq rozdzielczość jest uzależniona od plamki i gabarytów.
sowiq
Cytat(KotWButach @ 9.04.2013, 15:28:22 ) *
sowiq rozdzielczość jest uzależniona od plamki i gabarytów.

Wymiary, wielkość plamki i rozdzielczość są od siebie wspólnie zależne. Tak samo jak długość, szerokość i pole prostokąta.

Mi chodziło tylko o to, że to nie fizyczna szerokość monitora sprawia, że w Firefoxie mieści się więcej zakładek, ale jego pozioma rozdzielczość. Trochę się przyczepiłem do szczegółu - przyznaję.
KotWButach
A no tak masz racje.
Wracając do tematu. Tak firmy tną koszty a nie robią już 22 calowych... tylko 24 cale 16:10. W sumie plamka też coraz to mniejsza...
redeemer
Dodam tylko, że np. Netbeans pozwala na dosyć swobodną konfigurację interfejsu. Przykład: http://imageshack.us/photo/my-images/832/netbeanse.png/
deha21
Ja pracuję zazwyczaj na 27". Do programowania jest raczej za duży, ale wygodny do projektowania grafiki. Choć generalnie gdybym miał wybór to był wziął 24", bo 27" jest nieco duży, ale za to 22" troszkę za mały dla mnie smile.gif
KotWButach
redeemer - Ciekawe spostrzeżenie w sumie użyteczne przy html/css

Dokonałem wyboru padło na FlexScan EV2436W | EIZO
rzymek01
dobry wybór, plus za IPSa Lkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.