Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie to IDE
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Cinnanical
Jakie to IDE do PHP, które liczy linijki kodu?

Dzięki i pozdrawiam
mstraczkowski
Ja czasami używam CLOC - jest dostępny zarówno dla windowsa jak i linuxa
Użycie jest banalnie proste, wystarczy uruchomić cloc z linii komend podając jako argument ścieżkę do katalogu projektu.

Obsługuje on dosyć pokaźną liczbę języków.
Cinnanical
Ok dzięki. A jakie IDE polecacie? Aktualnie mam Phpstorm 6.0

Zalezt mi na designie smile.gif
mstraczkowski
Ja używam netbeans - nie narzekam, bardzo fajny IDE.
Gdyby PHPStorm był darmowy dla projektów komercyjnych itd to prawdopodobnie bym się przesiadł.
markonix
Cytat(Cinnanical @ 27.04.2013, 22:52:12 ) *
Zalezt mi na designie smile.gif

Na projektowaniu designu czy na wyglądzie oprogramowania?
Cinnanical
Wyglądzie oprogramowania. Kolorowanie składni, mogą być podpowiedzi typu zamknięcie od razu nawiasu. Nie musi być lekki mam do tego sublime text
Spawnm
Cytat
Gdyby PHPStorm był darmowy dla projektów komercyjnych itd to prawdopodobnie bym się przesiadł.

Można dostać za free jeśli się prowadzi własny projekt open-source wink.gif
sazian
no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw biggrin.gif
destroyerr
Cytat
Można dostać za free jeśli się prowadzi własny projekt open-source

Cytat
no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw

Dodam tylko, że licencja Open Source pozwala tylko na wykorzystywanie przy projektach niekomercyjnych. Wykorzystanie w projektach komercyjnych jest równoważne z używaniem scrackowanego programu.
mstraczkowski
Tak wiem, że można, ale trzeba spełniać określone kryteria, a poza tym dostajesz licencję na program w celu rozwijania tego open source.
Gdy wykorzystasz ją do tworzenia komercyjnych projektów to łamiesz postanowienia licencji - prawdopodobnie, bo nie czytałem dokładnie.
Spawnm
W wolnej chwili będę musiał doczytać, bo za jakiś mam zamiar spróbować wykorzystać go do komercyjnego projektu.
Cytat
no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw biggrin.gif

Wiadomo, trzy lata klepania wieczorami kodu aby dostać IDE warte 50-90$ wink.gif

//edit
Cytat
i) if Licensee has been granted a Software license for open source development, the purpose of use of Software shall be restricted solely to development of non-commercial open source projects that meet the Open Source Definition at http://www.opensource.org/docs/osd. Any commercial use of a Software license for open source development is expressly prohibited;

mstraczkowski
Czyli się nie pomyliłem smile.gif
NetBeans
Również polecam NetBeansa ;>. Ma wszystko czego trzeba.
vifus
widzę kolego Cinnanical Borderless Engine śledzisz ? biggrin.gif
Cinnanical
@up tak,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.