mam mały formularz, który wykorzystuję do przesłania danych zamówienia:
<input type="hidden" name="nr" value="'.$i.'" /> <input type="hidden" name="id" value="'.$zamId.'" /> <input type="hidden" name="userId" value="'.$user->uID.'" /> <input type="hidden" name="oferta" value="'.$zamOfer.'" /> <input type="hidden" name="linia'.$i.'" value="'.$linia[7].'" /> <input type="hidden" name="ilosc'.$i.'" value="'.number_format($_POST['il'.$i], 2,",","").'" id="ilosc'.$i.'"/>
Pól jest niewiele jak widać, ale za to wierszy (asortymentów) na ten moment 324. Nie ma problemu gdy ktoś zamawiamałą ilośc produktów, bo wtedy wszystko ładnie działa, ale gdy ktoś chciałby zamówić po 1 z każdego to robi się tablica 324*6=1944 elemntowa. Niestety nie chce ona przejść przez zmienną $_POST do kolejnej strony gdzie chciałbym dodać to do BD.
Zoptymalizowałem już nawet ilość pół wyciągając nr, id, userId, oferta przed szczegóły linii, tak aby przesyłać je tylko raz, ale dalej zatrzymuje mi sie na 290 elementach tablicy zamiast iść dalej.
Jak mogę obejść = rozwiązać ten problem.
Zwiększyłem już również post_max_size, ale niewiele pomogło. Czy trzeba czyścić POST co przeładowanie żeby się nie przepełniał?
Pozdrawiam
Marcin
ROZWIĄZANIE:
wygląda jednak na to, że zapychała się zmienna POST po 2gim przejściu i nie czyściło jej po pierwszym wypełnieniu danymi. Pomogła funkcja unset();
Można zamknąć.