Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompresja kodu JS i CSS
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kacpero1094
Cześć! Dzisiaj uruchomiłem prostą stronkę, która pozwala na skompresowanie kodu JS i CSS. Wszystko przebiega dość szybko, a kompresja jest naprawdę dobra. Strona znajduję się tutaj. Zachęcam do korzystania.
klocu
Ok, ale czym różni się Twój projekt od np. http://refresh-sf.com/?

• Korzystasz z jednego wydania wcześniej 2.4.7 - to tak na marginesie.
  • Dajesz możliwość uploadu tylko jednego pliku - jeśli chcesz o tym powiadomić użytkownika, to w każdym możliwy sposób tylko nie alertem.
  • Z tego co na szybko zerkam to ładujesz całego bootstrapa, a po co jak korzystasz tylko z grida, reseta, buttonów i podstawowych nastaw formatowania?
  • Korzystasz z responsive design, ale tekst wstawiasz na szerokość całego grida - brak tu odrobiny marginesu albo odstępu treści od brzegu strony dla rozdzielczości tylko phone, phone landscape, tablet.

Reszta nie może nie działać.
kacpero1094
Cytat(klocu @ 22.06.2013, 20:00:55 ) *
Ok, ale czym różni się Twój projekt od np. http://refresh-sf.com/?

• Korzystasz z jednego wydania wcześniej 2.4.7 - to tak na marginesie.
  • Dajesz możliwość uploadu tylko jednego pliku - jeśli chcesz o tym powiadomić użytkownika, to w każdym możliwy sposób tylko nie alertem.
  • Z tego co na szybko zerkam to ładujesz całego bootstrapa, a po co jak korzystasz tylko z grida, reseta, buttonów i podstawowych nastaw formatowania?
  • Korzystasz z responsive design, ale tekst wstawiasz na szerokość całego grida - brak tu odrobiny marginesu albo odstępu treści od brzegu strony dla rozdzielczości tylko phone, phone landscape, tablet.

Reszta nie może nie działać.

Zrobiłem to bo stwierdziłem, że może to być przydatne narzędzie nie tylko dla innych, ale też dla mnie. Nie wiedziałem, że coś takiego już istnieje. Szczerze mówiąc, nawet nie szukałem. Zrobiłem na szybko i opublikowałem.
Wrzucam tutaj informację, bo być może ktoś będzie chciał skorzystać. Jak nie, to nie, trudno.
lobopol
Mi to opierdziela edytor/assetic, jakieś kilka lat temu to miało sens, ale teraz już niezbyt.
erix
Kod
npm install uglify-js
fate
dzięki kacpero1094
CSSa zorobiło mi na 82%
Poki co wszystko mam w develpmencie wiec stawiam na czytelnosc, ale narzedzie przydatne na produkcje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.