Witam,
Mam problem z udostępnianiem wpisów na stronach Facebooka za pomocą aplikacji.
Otóż, chciałbym móc publikować treści równocześnie na stronie internetowej oraz na koncie na Facebooku. Jeśli mam założone konto zwykłego użytkownika to nie ma z tym problemu, wszystko idzie tak jak powinno być.
Problem zaczyna się, gdy chce opublikować wpis na stronie produktu lub stronie firmowej na FB. W tych stronach nie można stworzyć aplikacji, więc muszę aplikację stworzyć na koncie administratora danej strony FB. Ale po podaniu danych aplikacji i opublikowaniu wpisu przez API daje to takie wyniki:
1. Publikacja na stronie produktu - wpis publikuje się na tablicy produktu
2. Publikacja na stronie firmowej - wpis publikuje się na linii czasu strony firmowej, ale w sposób, jakby to administrator strony na FB opublikował za pomocą aplikacji wpis na stronie firmowej. Widać tylko część wpisu, a całość dopiero po kliknięciu.
Czy koś wie, jaka jest różnica w publikowaniu wpisów za pomocą aplikacji na zwykłym koncie uzytkownika, stronie produktu i stronie firmowej?
A może ja robie coś nie tak, lub nie ma mozliwości publikowania za pomocą aplikacji wpisów na tych dwóch stronach i dlatego FB tak dziwnie się zachowuje.
EDIT:
Po 3 dniach ogarniania w końcu doszedłem do tego.
Użytkownik zwykły Facebooka może tworzyć aplikacje, ale żadna strona na Facebooku nie może mieć aplikacji, może za to korzystać z aplikacji tego uzytkownika.
Publikować można na koncie zwykłego użytkownika oraz na stronach FB, ale jest jedna zasadnicza różnica: publikowanie posta wraz z linkiem na koncie użytkownika pojawi się normalnie na linii czasu, ale na każdej innej stronie pojawi się w formie "Ostatnie posty dodane przez użytkowników na stronie MojaStrona". Jednak, gdy usuniety tylko i wyłącznie link, to ten sam post opublikuje się na linii czasu każdej ze stron.
Czyli, publikowanie na Timelinie strony firmowej, produktu lub miejsca odbywa się inaczej, gdy w API podamy link, a inaczej gdy go nie podamy.
Co dziwniejsze, tego problemu nie ma na koncie zwykłego użytkownika...