Mam pewien problem i siedzę już od jakiegoś czasu zastanawiając się nad tym. Ciężko to wytłumaczyć, także zrobiłem "szkic" w paincie. Wybaczcie za niechlujność, ale o tej porze na touchpadzie dzieła sztuki nie wychodzą ^^

Teraz po kolei omówię o co mi chodzi.
Imiona uczestników ma pobierać z bazy danych z tabeli `czlonkowie`.
Nazwy spotkan (1 spotkanie, 2 spotkanie etc.) ma pobierac z bazy danych z tabeli `spotkania`.
Te koślawe kwadraty to checkbox'y.
Być może już ktoś się domyśla o co chodzi. Mianowicie - chcę stworzyć w bazie danych spotkanie, a potem uruchomić to i masowo ustawić kto na którym spotkaniu był i móc zobaczyć kto jakie zebranie opuścił. Ale ciągle nie mam pojęcia jak to zrobić.
Nie wiem od czego zacząć przy budowaniu tabeli. Która pętla ma być w której, aby wszystkie checkbox'y się zgadzały. Myślałem też nad sposobem zapisywania. Kombinowałem coś ze zrobieniem osobnej tabeli w której jeden rekord odwoływałby się do jednego spotkania jednej osoby. Myślałem też nad zrobieniem ogólnej tablicy dla każdego czlonka osobno i zapisywania jej serializowanej postaci w bazie danych. Ale nie wiem co tu najlepiej będzie pasować. Siedzę z tym od godziny 17:00, jeśli mój zegarek dobrze działa to mamy 00:35, ciągle nie potrafię znaleźć metody rozwiązania. Liczę na waszą pomoc, dzięki z góry