Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Konwerter online
Forum PHP.pl > Forum > PHP
grzes999
Dziś mam dość nietypowy problem; a mianowiscie mam za zadanie zrobić konwereter plików 3d do pliku STL.
Dla rozjaśniena podam link do przykładu
Wiem,że wykorzystywana jest tam ta biblioteka
Wiem jeszce, że na stronie przykładu wykorzystuje się wywolanie podanej wyżej biblioteki za pomocą lini komend. Niestety w manualu nie mogę znaleść informacji jaki plik należy wywolać :/ Może kiedyś ktoś z niej korzystał i może mi pomóc w pisaniu mojego skryptu.
em1X
To z czym właściwie potrzebujesz pomocy? Z PHP czy tą biblioteką?
grzes999
Cytat(em1X @ 27.09.2013, 21:39:14 ) *
To z czym właściwie potrzebujesz pomocy? Z PHP czy tą biblioteką?

Właściwie to z jednym i drugim. Choć chyba bardziej z bibliotekę. Jednak każde rady i porady na pewno się przydadzą smile.gif
em1X
Jeżeli z biblioteką to chyba złe forum wybrałeś? My pomagamy z PHP. Potrzebujesz binarek, które będziesz mógł uruchomić po stronie serwera. Uruchomienie tego przez PHP to kwestia jednej linijki kodu.
grzes999
Po prostu myślałem, że może ktoś z niej korzystał i ma jakieś doświadczenie; ale wybrałem inną bibliotekę i z nią nie było problemu. Teraz tylko szukam jakiegoś rozwiazania, które wyświetliło by mi podgląd pliku STL i nie zawieszało się przy skomlikowanych modelach. Najlepszym rozwiązaniem był by chyba flash; ale oczywiście jestem otwty na wszystkie propozycje.
SmokAnalog
Lepszy byłby WebGL.
grzes999
Cytat(SmokAnalog @ 29.09.2013, 10:58:00 ) *
Lepszy byłby WebGL.

Ale on nie w każdej przegladarce chyba dobrze działa. A mi trzeba coś uniwerslanego dla chroma,firefoxa,opery,safari i IE8,9
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.