jak w temacie. od dluzszego czasu szukam informacji sposobow na zrobienie jakiegos systemu zarowno zarzadzajacego strona jak i wyswietlajacego dane na stronie.
jakis czas temu napisalem cos co wydawalo mi sie mistrzostwem swiata :| ale niestety nim nie jest

w tej chwili mam koncepcje jak mniej wiecej napisac strone administracyjna uzywajac klas, zeby to jakos wygladalo itd, jednak dalej nie mam pojecia jak wyswietlac dane na stronie. chodzi o to ze w tamtej wersji bylo cos takiego jak "typ strony" (strona zwykla, newsy, katalog prod itd.) jednak bylo to dosc sztywne i zrobione tak ze do bloku content byl dolaczany odpowiedni kawalek kodu: czy to formularz kontaktowy czy lista produktow...
teraz chciallbym zrobic cos takiego zeby wyglad strony, tzn elementy na stronie (bloki) mogly byc dowolnie konfigurowalne (dodawanie, usuwanie itd) , np na jednej stronie bylby formularz kontaktowy a obok jakies newsy (glupie polaczenie ale to przyklad), a jesli uzytkownikowi sie znudzi zeby mogl te newsy wylaczyc a dac tam cos innego albo nic..., na innej katalog produktow + cos innego...
nie wiem czy wyjasnilem o co mi chodzi, nie mam pojecia jak sie do tego zabrac i prosze o jakies wskazowki, linki, pomysly, przyklady
ufff, i prosze o wyrozumialosc