Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System obsługi faktur
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
netvalue
Witam,
napisałem aplikację PHP do rozliczeń kontrachentów. Aby nie tworzyć obsługi fakturowania w mojej aplikacji
chce skorzystac z instniejących rozwiązań. Czyli moja aplikacja generuje rozliczenia i exportuje
pliki ktore gotowy "progam do faktur" importuje i na ich podstawie tworzy faktury..
Szukam zatem programu który by się najlepiej sprawdził w kwesti obsługi faktur...
Ma ktoś jakieś doświadczenie ? moze cos polecic jakis program ?
sazian
program ma być lokalny czy może być internetowy ?
Z lokalnych(z tych większych) chyba tylko subiekt daje możliwość wgrywania przez pliki edi++(które działają kulawo), w pozostałych musisz kombinować z wpięciem się w bazę ale trzeba uważać żeby czegoś nie popsuć.
Jeśli internetowe, to chyba wszyscy mają jakieś api.
netvalue
lokalne... Subiekt niestety daje mozliwosc pojedynczego importu kazdej fvat... sad.gif
markonix
Czemu nie webowe rozwiązanie? Są znacznie lepiej przystosowane właśnie do takich zadań.
Pyton_000
Bo tak ot co. Nie każdy ma ochotę przenosić sobie wszystkie dane z lokala do web, bo i nie koniecznie się musi tak dać.

Jest jeszcze LeftHand który też ciągnie Edi...
netvalue
lokalne, ponieważ klient jest zwolennikiem takiego rozwiązania
markonix
Cytat(Pyton_000 @ 4.03.2014, 21:33:10 ) *
Nie każdy ma ochotę przenosić sobie wszystkie dane z lokala do web, bo i nie koniecznie się musi tak dać.

Tu jest mowa o nowym rozwiązaniu czyli nie ma konieczności przenoszenia.

Z webowymi po prostu jest łatwiej.
Np. wFirma ma nowe API - praktycznie każdą operacje, którą robi się w panelu zrobi się też przez API dlatego integracja jest intuicyjna i jest możliwa na wielu płaszczyznach, nie tylko na samym generowaniu faktur.
Można przerzucić po prostu dużo operacji na nich.

Oczywiście jeżeli klient wymaga to się programista dostosuje. Ale mam wrażenie że to po prostu jakieś uprzedzenia do webowych rozwiązań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.