Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porównywarka studiów nagraniowych
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
znajdzstudio
Witam, stworzyłem serwis służący do wyszukiwania studiów nagraniowych według miasta i ceny.
http://znajdzstudio.pl/index.php
Napiszcie co sądzicie.
Możecie się zarejestrować i sprawdzić wszystkie możliwości, edycję profilu i całą resztę.
Jak się komuś nie chce, to dane logowania podaję: login-omen, hasło-jerzy90+.
Stworzyłem to zupełnie sam od podstaw, w trakcie ucząc się programowania w językach php, jquery, css, mysql.
Jestem ciekaw waszych opinii i proszę o wyrozumiałość.
Napiszcie co byście zmienili, a co jest dobrze.
Jak macie pomysły promocji, to też piszcie. Najpierw muszą się pododawać studia nagrań, żeby był sens promocji tego.
in5ane
Wygląd (bo ciężko to nazwać grafiką) jest straszny. Bardzo mało danych, nie ma nic dla Wrocławia czy Warszawy. Po co mam się rejestrować i logować by dodać nowe studio? Przecież do niczego mi tam konto nie jest potrzebne. Powinna być możliwość wolnego dodawania studiów z ewentualną akceptacją administratora.
KR2615
No patrz, nie ma dla Warszawy a ja się przejmowałem, że dla Ćmachowa nic nie znajduje. Imo profesjonalny "szukasz" jeśli nie znajdzie nic w danej lokalizacji powinien rozlądać się w promieniu XX km i podawać najbliższe propozycje. Ale jak można się sugerować po wyglądzie, ta strona z profesjonalizmem ma mało wspólnego więc w ogóle takiej funkcji nie oczekiwałem.
znajdzstudio
Nie ma nic dla Warszawy, bo żadne studio się nie dodało jeszcze z Warszawy, ta stronka jest na serwerze, od tygodnia, zanim się studia pododają minie trochę czasu. Co dokładnie z tym wyglądem jest nie tak, może jakieś konkrety?
valkirek
Powiem tak, kolory w miare dopasowane (chociaż tego niebieskiego dałbym mniejszy kontrast) ale sama grafika (która jest bardzo skromna) to bym poserzył o jakieś ikonki, header, footer, logo i menu główne.

Poza tym po wejściu na strone brak informacji o co tu chodzi.

Pracuj dalej a może być tylko lepiej wink.gif
znajdzstudio
Dzięki za odpowiedź
Posio
Ja tu widzę tylko kilka formularzy i bardzo słąbą "grafikę" z pokrywającymi się kolorami (mało czytelne).
Co tu w zasadzie oceniać ? Zrobiłeś formularz logowania / dodawania / wyszukiwania + połączenie z bazą, jakiś mikro kontroler i to wszystko. Gdybyś podał kod, to moglibyśmy trochę pokrzyczeć ale tak ...
Turson
Bez przesady, nie ma co oceniać. Grafika kuleje.
Link "Strona główna" szkoda słów.

Nie poddawaj się i wróć za kilka miesięcy
PanJohnyBravo
Pasek loginu za nisko, brak RWD, strona niedostępna dla mobile, to jak czołg bez amunicji na wojnie, dodatkowo mało informacji co to jest do czego służy, Żadne linki i formularze nie działają - niczym czysty html z css... Brakuje komunikatów o błędach, formularz nie działa, no wypisać można by tu wszystko, musisz sporo popracować nad tym projektem, myślę że mógłby on w przyszłości na siebie zarabiać także, bierz sie dalej do pracy/nauki i działaj, to będzie dobrze smile.gif
magenta1
Mam nadzieję, że pracujesz nad tą stronką, bo wiem jakim problemem bywa poszukiwanie studia wink.gif Wydaje mi się, że nawet tylko z lekko podrasowaną szatą graficzną taki serwis ma szanse na powodzenie, ale przede wszystkim postaraj się o oferty!
Pytałeś o pomysły promocji, ale najpierw czeka Cię żmudne kontaktowanie z kolejnymi studiami i zachęcanie do rejestracji. Jeśli strona się wypełni, to wtedy można zacząć promocję - na forach tematycznych czy w grupach na FB, wszędzie gdzie spotkasz potencjalnych zainteresowanych.
Co do użyteczności - w formularzu "dodaj studio" przydałyby się gwiazdki przy polach obowiązkowych, plus rzecz oczywista, czyli treść strony (co to za serwis, do czego służy), dodatkowo wizytówka firmy powinna od razu zawierać mapkę lokalizacyjną, a strona z wynikami wyszukiwania powinna na pewno pomieścić więcej niż 2, jak to jest teraz. Wyszukiwanie mogłoby obejmować też nie tylko miasto, ale dane województwo, niewielkie zespoły często dojeżdżają na nagrania dość daleko.
No i powodzenia smile.gif
znajdzstudio
Cześć trochę podrasowałem grafikę oceniajcie, planuje jeszcze dodać zaawansowaną wyszukiwarkę, sortowanie według ceny, i punktację dla każdego studia i może ilość artystów, którzy skorzystali ze studia. Punkty i oceny będą mogły zamieszczać osoby tylko, które skorzystały z usług studia.
Zapraszam na http://znajdzstudio.pl
Dzieki.
in5ane
W menu przy liście ma "kropki". To samo przy napisie "Skontaktuj się". Ponadto zrób przy miastach podpowiedzi z bazy za pomocą JavaScript - to banalne. Więcej się nie zagłębiałem.
Pyton_000
lista wyszukanych lokali kompletnie nie pasuje do reszty
str. główna. - brak informacji co to za strona
inputy logowania - daj jakiś padding-left bo teraz tekst jest przyklejony do lewej
footer - linki (|Start|O stronie |Kontakt |) nieładnie ułożone, posklejane itp.
slider w ofercie - nie potrzebna ta nawigacja na dole zdjęcia z cyferkami, a te strzałki zmieniłbym na jakieś proste

Tabele, divy, listy. Strasznie namieszane. Po co stosujesz listy tam gdzie może być div? Po co tabele ? Tabele są od danych a nie formatowania struktury.
"nieprawidlowy login lub hasło" za jarawe

Dodawanie studia jakieś takie jakby ktoś to psu z gardła wyrwał. Masa pól nie wiadomo co do czego i na co...
Komunikaty walidujące...

To na razie tyle
znajdzstudio
dzięki za rady, popracuje nad tym

Poprawiłem formularz rejestracji i jego walidację, jest teraz w czterech krokach. Poprawiłem stopkę i komunikat błędu logowania.
Dodałem informacje na stronie głównej co to za strona. Trochę zmieniłem kolorystykę listy wyszukanych pozycji. Na inputy logowania dałem padding-left.
Proszę o dalszą krytykę.
znajdzstudio.pl
Pyton_000
Padding do logowanie nie dodany,
form. resetracji... Błędy ale jakie? Poza tym co to za kwadraciki przy input
Paginacja źle ostylowana na liście firm
dalej są kropki przy listach
Cytat
select * from wszystkiedane where miasto='dolnośląskie' or wojewodztwo='dolnośląskie' and weryfikacja='1' limit 0,10

Nie zapamiętuje wyborów z Zaawansowanego wyszukiwania i zwija się. Mnie to nie odpowiada. Bo jak bym chciał jeszcze bardziej zawęzić wyniki to muszę na nowo zaznaczać.
Nie da się wpisać poprawnego hasła
błędy obok pól nieczytelne
znajdzstudio
dzięki za podpowiedzi, chodzi o kropki przy menu w edycji profilu? Chodzi o błędy obok pól w rejestracji?
Pyton_000
Do żadnej edycji nie doszedłem bo nie da się zarejestrować. A kropki są różnie, w podglądzie firmy np.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.