Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem do mysql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pdg1264
Witam,

Mam problem otóż pobrałem z internetu skrypt jtable i chciałem go trochę edytować i po zmianie

tego

1. $result = mysql_query("INSERT INTO people(Name, Age, RecordDate) VALUES('" . $_POST["Name"] . "', " . $_POST["Age"] . ",now());");

i tego

1. $result = mysql_query("UPDATE people SET Name = '" . $_POST["Name"] . "', Age = " . $_POST["Age"] . " WHERE PersonId = " . $_POST["PersonId"] . ";");

na to

1. $result = mysql_query("INSERT INTO people(Name, Age, Miasto, RecordDate) VALUES('" . $_POST["Name"] . "', " . $_POST["Age"] . " , " . $-POST["Miasto"] . ",now());");
  2.  
  3. $result = mysql_query("UPDATE people SET Name = '" . $_POST["Name"] . "', Age = " . $_POST["Age"] . ", Miasto = " . $_POST["Miasto"] . ", WHERE PersonId = " . $_POST["PersonId"] . ";");

Wyświetla mi się to
An error occured while communicating to the server

W bazie danych dodałem kolumne
piotrooo89
złe ciapki do stringów używasz a raczej ich w ogóle nie masz. dodatkowo masz coś takiego
Kod
$-POST["Miasto"]
pdg1264
Tak było ja tylko dopisałem Miasto
Zanim to dopisałem działało
piotrooo89
jeśli miasto jest stringiem to źle używasz ciapków właśnie do tej wartości.
pdg1264
A czy mógłbyś napisać mi poprawny kod ?
piotrooo89
  1. "INSERT INTO people(Name, Age, Miasto, RecordDate) VALUES('" . $_POST["Name"] . "', " . $_POST["Age"] . " , '" . $_POST["Miasto"] . "', now())"

analogicznie w update.
pdg1264
Działa smile.gif
Dziękuje bardzo za szybką pomoc.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.