Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowe warsztaty Symfony2
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
skowron-line
Witam, Panie i Panowie zapraszam na 2 edycje darmowych warsztatów poświęconych symfony2 które odbędą się w sobotę 7 czerwca 2014 w Warszawie.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę rejestracji.

https://warsztatysymfony.pl/

Ps Byłem na 1 edycji więc jeżeli ktoś ma obawy że nie da rady albo nie będzie nadążał to uspokajam prowadzący czuwają.
pabito
nawet jeśli ktoś zna tylko podstawy symfony2?
skowron-line
Cytat(pabito @ 28.05.2014, 12:25:06 ) *
nawet jeśli ktoś zna tylko podstawy symfony2?

@pabito każdy jest mile widziany poziom będzie zwyszkował z każdą godziną. Wiec jeżeli przyjdziesz jako amator to wyjdziesz jako master.
pabito
jeszcze jedno pytanie.
Gdzie można znaleźć więcej informacji o warsztatach? Chciałbym sie dowiedzieć jak często się odbywają, co było na pierwszej edycji, itp
skowron-line
Cytat(pabito @ 28.05.2014, 12:46:58 ) *
jeszcze jedno pytanie.
Gdzie można znaleźć więcej informacji o warsztatach? Chciałbym sie dowiedzieć jak często się odbywają, co było na pierwszej edycji, itp

odp. 1) nigdzie smile.gif informacja o 1 edycji pojawiła się po prezentacji jednego z organizatorów na phpersach w warszawie.
odp. 2) Jest to dopiero 2 edycja więc ciężko mówić o jakiejś częstotlwości, czy będzie 3 edycja nie wiadomo wszystko zależy od feedbacku osób uczestniczących.
odp. 3) 1 edycja była tak naprawdę wprowadzeniem do sf2, podstawowy CRUD można zerknąć na https://github.com/GoldenLine/SymfonyWorkshop pobrać i przeanalizować.

johny_s
Jest jakas agenda? lista poruszanych tematów?
skowron-line
Cytat(johny_s @ 28.05.2014, 17:28:00 ) *
Jest jakas agenda? lista poruszanych tematów?

Tematem będą formularze smile.gif jak wskazuje na to tytuł. Przekrój poziomów, jeżeli chciałbyś usłyszeć o czymś konkretnym związanym z tym tematem napisz tu lub w odpowiedzi na email potwierdzający rejestrację.
ziolo
Kilka moich propozycji:

1)
różne wariacje opcji:
cascade_validation, error_bubbling
w embedded forms.
Jest to lekko zagmatwane, czasami muszę trochę popróbować, żeby trafić z błędem do właściwego pola.

2) DataTransformer - ModelData - ViewData - TransformationFailedException - czy da się przy tym odpowiedni message wyświetlić

3) buildView, finishView - różnice, jak kiedy stosowac

4) FormEvents - omówienie wszystkich typów i różnic, czy da się bez nich żyć. Ja np zawsze obchodziłem FormEvents przy pomocy DataTransformer. Konkretny przykład, gdzie FormEvent będzie niezbędne.
skowron-line
@ziolo dzięki za sugestie.
ohm
Zgłoszenie tylko facebook/goldenlne? blink.gif
skowron-line
Cytat(ohm @ 29.05.2014, 15:04:14 ) *
Zgłoszenie tylko facebook/goldenlne? blink.gif

A jaką jeszcze metode być chciał questionmark.gif
ohm
Standardowym mailem? Nie każdy ma konto na facebooku czy goldenline.
skowron-line
Cytat(ohm @ 29.05.2014, 20:45:02 ) *
Standardowym mailem? Nie każdy ma konto na facebooku czy goldenline.

Obawiam się że takiej formu rejestracji nigdy nie wprowadzimy. Jeżeli posiadasz konto na goldenie/facebooku to w pewien sposób jesteś bardziej wiarygodny.
ohm
No właśnie nie posiadam ani facebooka ani goldenline. To chociaż może jakiś linkedin?
markuz
Tak trudno założyć konto? Już widze jak specjalnie dla Ciebie będą dopisywać funkcję rejestracji poprzez linkedin... Nie zależy Ci - nie zapisuje się. Jak Ci zależy - to chyba założenie konta na facebook/goldenline nie jest takie trudne biorąd pod uwagę to, że dostajesz wiedzę za darmo..
skowron-line
Cytat(ohm @ 30.05.2014, 09:17:44 ) *
No właśnie nie posiadam ani facebooka ani goldenline. To chociaż może jakiś linkedin?

To załóż konto na goldenie przez linkid a pozniej zarejestruj sie na warsztaty przez goldenline.

Podbijam. Tylko do jutro można się zgłaszać. Miejsc jeszcze jest kilka więc jeszcze raz zapraszam wszystkich niezdecydowanych.
pabito
czy uczestnicy dostaną potwierdzenie lub wiadomość o szczegółach tych warsztatów?

skowron-line
Cytat(pabito @ 3.06.2014, 16:08:40 ) *
czy uczestnicy dostaną potwierdzenie lub wiadomość o szczegółach tych warsztatów?

Tak. I to chyba nawet jutro. jezeli jutro do końca dnia nie dostaniesz odezwij się do mnie (no chyba że się nie rejestrowałeś smile.gif )
semafor1985
fajna sprawa, szkoda, że tak daleko smile.gif
rozumiem, że to organizuje jakaś firma, macie filie w innych miastach
jeżeli tak to planujecie warsztaty w innych miastach smile.gif
tak pytam... a może się uda smile.gif
skowron-line
No niestety nie organizujemy objazdowych warsztatów i tak organizuje to jakaś firma a jaka to pod linkiem można się dowiedzieć.
ziolo
Cytat(skowron-line @ 2.06.2014, 08:06:48 ) *
Podbijam. Tylko do jutro można się zgłaszać. Miejsc jeszcze jest kilka więc jeszcze raz zapraszam wszystkich niezdecydowanych.

Super tylko ja zarejestrowałem się w zeszłą środę(28.05) godzinę po założeniu tematu.
Dzisiaj rano łaskawie dostałem maila, że z powodu braku miejsc nie możemy Cię zaprosić.
skowron-line
Cytat(ziolo @ 6.06.2014, 11:21:58 ) *
Super tylko ja zarejestrowałem się w zeszłą środę(28.05) godzinę po założeniu tematu.
Dzisiaj rano łaskawie dostałem maila, że z powodu braku miejsc nie możemy Cię zaprosić.

Forum było ostatnim miejscem na którym została opublikowana informacja.
pabito
warsztaty bardzo fajne.
Poznałem kilka nowych zagadnień oraz ciekawych narzędzi. Fajnie gdyby odbyły się kolejne edycje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.