Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena infografiki
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ThemeCloud
Damonsson
wyjdź
ThemeCloud
Bardzo wyczerpująca odpowiedź, może coś więcej na temat infografiki ?
memory
Co tu dużo mówić słabe, fonty za małe, brak grafik. To chyba jest jakaś kryptoreklama
ThemeCloud
Infografikę wykorzystuje się do reklamy.
Ta infografika jest reklamą produktu.
Pyton_000
A co to jest?
Nie przyciąga wzroku, nie interesuje, brak widocznych ważnych elementów.

Tu masz przykład infografiki
http://www.slideshare.net/energe21/infogra...obilne-27330853
ThemeCloud
To jest moja pierwsza infografika, więc oszczędźcie mnie Panowie heh
Miało być schludnie i przejrzyście i wydaje mi się że własnie tak jest...
usb2.0
zaraz bedzie
"to zrobcie lepsza"
; D
ThemeCloud
Skąd wiesz co będzie ? Po to jest krytyka, aby wyciągać z niej wnioski.
tzm
Cytat(ThemeCloud @ 10.07.2014, 19:22:34 ) *
Skąd wiesz co będzie ? Po to jest krytyka, aby wyciągać z niej wnioski.

no to wyjdź i ją popraw.
fate
ale rozbawiło mnie to ale ..aż tak go zniechęcać,
za mało grafiki, powtórze malutkie czcionki, wyszedł ci page z ikonkami i mega logiem, to nie jest intrografika mimo iż powiedzmy że jest schludnie bo niezbyt przejrzyście.

intrografika polega na tym, że obrazki sugerują w znacznej mierze treść a teksty to zazwyczaj gołe cyfry jak na przykładzie, to musi się dać przeskanować w 2 sekundy żeby wszystko wiedzieć o co biega.

Ćwicz i nie przejmuj się krytyką jak to Twój 1 design to mogłeś się trochę wstrzymać z publikacjami mimo iż włożyłeś w to troche wysiłku i chciales sie komus pochwalić i spróbować kilka razy od nowa a potem porównać nawet przed samym sobą.
Gdybyś miał prawdziwy talent pewnie wyszłoby Ci od razu, co nie znaczy że jak bedziesz ciagle nad tym pracował nie bedziesz w tym kiedys naprawde dobry.

Mam nadzieje ze wrocisz i nam dokopiesz specool.gif
SmokAnalog
Trochę mnie dziwi ta ciężka atmosfera tutaj. Chłopak pokazuje grafikę, prosi o ocenę, a Wy na niego z pazurami. No trudno, że reklama - co, miał zamazać kluczowe elementy? biggrin.gif

A wracając do samej grafiki, to na pewno jest tu za dużo pustej pstrokatej przestrzeni, napisy dosłownie toną w tym błękicie. Statystyki aż się proszą o przedstawienie na wykresie słupkowym lub kołowym. Nie ma się ochoty patrzeć na tę grafikę. Przydałyby się jakieś ikonki i inne smaczki. Pracuj dalej smile.gif
ThemeCloud
Następna będzie lepsza wink.gif będę miał chwile to zrobię coś nowego wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.