Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Efekt braku przeładowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bartoszp90
Witam serdecznie.

Chciałem zapytać czy ktoś wie jak zrobić tak płynny efekt braku przeładowania strony jak na tym przykładzie: http://www.dunckelfeld.de/en/

Mimo że jest przeładowanie jest, film w tle nie ma efektu "migawki", chciał bym wiedzieć jak uzyskać coś takiego?

Pozdrawiam
lukasz_os
slowo klucz - AJAX
rad11
Jest taka technologia która się zwie Javascript.
bartoszp90
Ok, w takim razie skoro macie dla mnie do pomocy takie słowa klucze to zapytam: jak zrobić przejście z podstrony na podstronę w ajaxie gdzie będzie się zmieniał adres url podstrony, ale bez wykorzystania kotwicy # na początku.

A teraz do celu: jak zauważycie w przykładzie który podałem, jak jesteśmy na stronie głównej i klikniemy źródło strony, to to źródło jest inne niż po wejściu na podstronę projekty - świadczy to o tym że strona się przeładowuje, inną rzeczą o tym świadczącą jest brak # w url który się zmienia. Chodzi mi o to jak udało im się uzyskać tak płynny efekt z filmem w tle że mimo przeładowania, film nawet na ułamek sekundy się nie wiesza / znika.

Jeśli to ja się mylę i ta strona jednak działa w oparciu o ajax (i jednak się nie przeładowuje) to jak najbardziej chętnie wysłucham dlaczego, ponieważ jeszcze się nie spotkałem z tym żeby ajax potrafił zmienić pierwotne źródło, oraz żeby potrafił bez przeładowania zmienić url bez używania kotwicy. Technologia idzie do przodu i chętnie się dowiem jeśli coś się w tym temacie zmieniło, ale jak macie pisać takie bzdety jak teksty w stylu "słowo klucz" i "jest coś takiego jak js" to lepiej nie piszcie wcale.
trueblue
Kolejne słowo klucz: HTML5 History API.
Malukaz
słowo klucz "Ptaki latają kluczem"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.