Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W3c i javascript
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Fibolg
Mam skrypcik typu:
  1. <?php
  2. var myScroller1 = new Scroller(0, 0, 700, 30, 1, 5); //(xpos, ypos, width, height, border, padding)
  3. myScroller1.setColors(&#092;"#000000\", \"#ffffff\", \"#ffffff\"); //(fgcolor, bgcolor, bdcolor)
  4. myScroller1.setFont(&#092;"Verdana,Arial,Helvetica\", 2);
  5. myScroller1.addItem(&#092;"<p align='center'><b>Witamy na stronie!</b></p>\");
  6. myScroller1.addItem(&#092;"<p align='center'><b>druga linia...!</b></p>\");
  7.  
  8. ?>

I wyskakują błędy:
Cytat
end tag for element "B" which is not open
end tag for element "P" which is not open...

Przykład zastosowania i działania błędu w W3c.

Przypuszczam, że chodzi o część: align='center' i o pojedyńcze cudzysłowy... tylko jak to napisać w javie, żeby było dobrze w W3c? smile.gif
shizo
This Page Is Valid HTML 4.0 Transitional! Czyli chyba problem rozwiązany.
Fibolg
@shizo niestety nie - kombinowałem trochę ale się nie udało tak jak chciałem sad.gif
morrison
Jesli chodzi o element <b> to oczywiscie, ze w tym miejscu on nie moze wystepowac aby byl kod zgodny z w3. Powinno to byc zdefiniowane w stylu, dokladnie w tym jak ma wygladac znacznik <p>, wiec zastosuj sie do styli...
Fibolg
@Rafael dokładnie o to mi chodziło - sam w życiu bym nie wpadł tongue.gif Dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.