Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nurtujące pytanie odnoscie tworzenia serwisu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pawulon1111
Witam

Mam takie pytanie mianowicie chodzi mi o to że, planuje załozyć serwis z plikami do pobrania. Pliki bym umieszczał na hostingu catshare.net. Wszysko ok ale uzytkownicy którzy będą chcieli pobrać plik bedą musieli czekać 60 sekund lub mieć konto premium a to tworzy pewnien dyskomfort uzytkowania mojego przyszłego serwisu. Nie piszcie zeby gdzie indziej wrzucić pliki gdyż chciałbym w ten sposób zarobić na utrzymanie strony(serwer, domena).Więc wpadłem na taki pomysł aby stworzyć coś takiego, żeby kupic konto premium jedno lub kilka zaleznie od ruchu, i w momencie gdy uzytkownik wejdzie na moją strone to zeby był automatycznie zalogowany na konto premium wykupione przeze mnie po czym kliknie na adres pliku i nie bedzie musiał czekac te 60 sekund tylko odrazu pobiera. A jak bedzie wiekszy ruch to aby kilka podłaczyc i uzytkownicy mogli z nich korzystac. Czy takie cos jest możliwe do wykonania?
kapslokk
Wydaje mi się, że coś takiego jest niewykonalne, ale mógłbyś np. logować się curl'em do serwisu, ściągać plik, a następnie przesyłać go dalej, z tym że w przypadku większych plików czas potrzebny na pobranie go na Twój serwer byłby większy niż te 60 sekund - bez sensu smile.gif
Pyton_000
Może po prostu coś na zasadzie restream, czyli nawiązujesz połączenie z CS i pobierasz stream i przekazujesz go od razu na wyjście dla usera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.