Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: relacje php - java
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ennics
yo,
czy mieliście doświadczenia z łączeniem java i php ale na zasadzie połączenia
pomiędzy już działającymi aplikacjami ?
Myślałem nad aplikacją w php która pobiera bierząco wyświetlone dane z serwisu który działa na javie.

pozdro!.
LukaszLenart
php moze wywolywac obiekty JAVA, ale z mojego doswiadczenia to dziala stabilnie tylko jako CGI (znaczy sye php).

Nie zabradzo rozumiem o co ci chodzi?
Dawid Pytel
Na serwerze z serwisem w Javie stwórz usługę sieciową Web Services i obsłuż ją na stronie php np przy użyciu NuSOAP. Zawsze jakieś wyjście Rkingsmiley.png
ennics
sorry za brak klarowności, o 7 rano ciężko pozbierać myśli.

Dzięki za odpowiedzi...
dokładnie chodzi o to że mam dostęp do aplikacji działającej na platformie java, ale jest to dostęp z poziomu użytkownika, nie administratora.
W moim zamyśle jest to, żeby stworzyć w php "pasożyta", który uruchomiony w jednym oknie będzie czytał z drugiego okna przeglądarki żywicielki javy winksmiley.jpg

ok, zagłębiam się w google i czekam na sugestie
pzdro.

edit:

David, trafiłem właśnie na Twój opis na webinside.pl, jest coś o przesyłaniu danych pomiędzy oknami w java script, czy wiesz może jak ma się to w java i php (ewentualnie java -java)
bela
Cytat
o 7 rano

Cytat

winksmiley.jpg
ennics
tak, dzięki bella donna za odpowiedź ale to pan Pytel pisał o za dziesięć dziesiąta winksmiley.jpg
widzę że o 14:39:32 klarowność myśli bywa równie mętna

pozdr.!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.