<?php class page { .. function load_libs() { // -> DB LIBARY $this->db = db::getInstance(); // connect to db $this->db->connect($config['hostname'], $config['username'], $config['password']) or die(\"CAN'T CONNECT TO DB\"); $this->db->select_db($config['dbname']); .. } .. } ?>
Jednak kiedy chcem zincludować plik db (bez rozszerzenia), wówczas wywala mi błąd:
Kod
Warning: page::load_libs(1) [function.load-libs]: failed to open stream: No such file or directory in c:\wamp\www\cfaniak.pl\index on line 34
Fatal error: page::load_libs() [function.require]: Failed opening required '1' (include_path='.;C:\php5\pear') in c:\wamp\www\cfaniak.pl\index on line 34
Fatal error: page::load_libs() [function.require]: Failed opening required '1' (include_path='.;C:\php5\pear') in c:\wamp\www\cfaniak.pl\index on line 34
Dzieje się tylko tak wówczas, gdy includuje plik bez rozszerzenia...
P.S. Robiłem testy czy pliki bez rozszerzenia są includowane. Utworzyłem plik index, nastepnie w nim dałem include innego pliku (tez bez rozszerzenia), w ktorym byl tylko tekst do wyswietlenia przez echo. Wszystko dzialało...
W czym może leżeć problem ?