Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie przesyła widoku z wstawionym HTMLem w tagach - Ajax
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adrianpl20
Witam. Na stronie przesyłam sobie kod html pewnego widoku poprzez Ajaxa. W tym widoku, są elementy html, które w tagach mają zapisany tekst zawierający html (również z tagami).

Taki tekst jest wstawiany do tagów:
  1. $attr = '<p>'.$data['kto'].'<span>utworzył</span> z IP '.$data['ip'].'</p>';

Ten widok, który przesyłam przez Ajaxa, ładowany jest również z tej samej funkcji przy wejściu na stronę i ten wstawiony html w tagi nie robi problemów, wszystko działa, ale jak chcę przesłać ten widok przez Ajaxa to zwraca mi NULL i nie mam pojęcia dlaczego...

Szukałem w necie, próbowałem ten wstawiany do tagów tekst potraktować htmlentities, htmlspecialchars (również z argumentami ENC_QUOTES) ale nic to nie dało - gdy podstawię zwykły tekst bez htmla do tych tagów to wszystko działa.

Co może być przyczyną, jak to można naprawić?
Proszę o pomoc.
rad11
Podaj wiecej kodu.
adrianpl20
problem rozwiązany. Trzeba zakodować ten html przez urlencode a nie przez htmlentities czy htmlspecialchars... (+ w javascripcie trzeba odkodować przez decodeURIComponent)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.