Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: BUY NOW Button troche zmodyfikowany :)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Snoowbee
Witam. Dobrywieczor !
Jestem totalnym nobem w tych sprawach a napalilem sie jak arab na kurs pilotazu aby miec u siebie na stronie taki magiczny klawisz z procesora Platniczego PAYZA ( cos jak PAYPAL kup teraz button )

Wszytsko pieknie gra i dziala ale chce go zmodyfikowac troche lub jesli sie nie da to stworzyc nowy kod ktory mialby wszystkie wymagane funkcje ORAZ jesli sie da zmodyfikowac czy sparowac go z mozliwoscia kupowania w PAYZA . Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem wiec dla przykladu
ORYGINAL

<form action="https://secure.payza.com/checkout" method="post"/>
Quantity:
<input type='text' name='ap_quantity' value=' ' />
<input type="hidden" name="ap_purchasetype" value="item-goods" />
<input type="hidden" name="ap_merchant" value="rancet.southampton@gmail.com" />
<input type="hidden" name="ap_itemname" value="The Name" />
<input type="hidden" name="ap_amount" value="1" />
<input type="hidden" name="ap_discountamount" value="4.99"/>
<input type="hidden" name="apc_1" value="Blue"/>
<input type="hidden" name="ap_currency" value="USD" />
<input type="image" name="ap_image" src="https://www.payza.com/images/payza-buy-now.png" />
</form>

1)Czy jest mozliwosc modyfikacji przykladu aby zamiast ap_discountamount byl prowiza powiedzmy -6% questionmark.gif
2)Czy mozna miec tylko rubryke amount 100$ zamiast amount i quantity juz w podliczeniu na payza?
3) Czy TOTAL mozemy zamienic na Razem do zaplaty
4) co zrobic aby w rubryce przed kliknieciem BUY NOW dodac kolejna pokazujacą QUANTITY -7%
chodzi mi o to ze wpisujac powiedzmy 100$ w kolejnym polu pokazuje juz wynik kwoty potraconej o prowizje

Chyba przesadzilem z tym nie ? Cos mi sie zdaje ze nie mozna tego tak pozmieniac jakbym chcial .
REASUMUJAC
Klient wpisuje kwote odrazu automat mu pokazuje ile po prowizji musi przelac i naciska buy now przechodzi do payza a tam juz wszytsko przygotowane.

Czy moze ktos jest w stanie napisac podobny kod od nowa , nie wiem jak moge to rozwiazac.
Licze na pomoc. Dziekuje
lukaskolista
Mają jakąś dokumentację tego API? Jeśli tak, to myślę, że tam szybciej znajdziesz odpowiedź, niż na tym forum.
Snoowbee
Tylko opis dzialan poszczegolnych buttonow do payza i te kody z wytlumaczeniem co do czego. Ale nigdzie nie pisze jak zrobic DISCOUNT w % sad.gif Myslalem ze jak dziala DISCOUNT w postaci odejmowania podanej kwoty to da sie go zmodyfikowac na odejmowanie podanego procentu . Chyba nawazniejsza funkcja jaka chcialbym miec w tym buttonie sad.gif
lukaskolista
Skoro nie pisze, to pewnie się po prostu nie da podać tego w %. Musisz sobie wyliczyć odpowiednią wartość na podstawie tych % i podać wartość.
Snoowbee
A czy jest szansa pomocy w tym ?
Skopiowalem kod z przyciusku PayPal i przerobilem troszke pod siebe ale nie moge jednej funkcji najwazniejszej dodac
Chcialbym wprowadzic kwote w miejscu DAJESZ np 100
Kod sprawdza czy to jest wieksze lub rowne 20 pln

Jesli mniejsze podaje wiadomosc MIN KWOTA to 20pln
a jak ok to

w Otrzymasz chcialbym uzyskac wynik 100 -7%

<form action="przyklad.pl" method="post" target="_top">
<input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick">
<input type="hidden" name="hosted_button_id" value="52Q59EHKHCVKJ">
<table>
<tr><td>Dajesz
<input type="text" USD name="kwota">PLN </td></tr><tr><td>
<option value="Fees">Prowizja 7% min 5PLN /option>
<tr><td>Otrzymujesz<input type="text" PLN name="kwota">PLN </td></tr><tr><td>

</select> </td></tr>
</table>
</form>

Dziekuje slicznie

Albo poprosze o namiary o kogos kto zna sie na tym i bierze kase bo mam juz dosc szukania, proszenia sie itd. Znajdzie sie ktos kto wykona ta usluge dla mnie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.