Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mała przeróbka w przydzielaniu quizów do użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gregor157
Witam, niestety nie jestem zbyt dobry z PHP zeby poradzic sobie z nastepujacym problemem.

Mam kilenta ktory dodaje quiz do swojej strony i kazdy quiz przypisuje do uzytkownika, problem w tym ze za kazdym razem kiedy dodaje nowego uzytkownika musi wejsc do assigments i dodac kazdy quiz po kolei do nowego uzytkownika a quizow jest co najmniej 60, wiec pomyslalem zeby mogl dodac grupe do uzytkownika i jest taka mozliwosc poniekad. Kiedy dodajesz grupe itak trzeba wybrac dany quiz i chce sie tego pozbyc, na zdjeciu wyglada to tak:

Przyklad przypisywania quizow

oczywiscie bede musial jakos pokazac kod php do tego, tylko nie wiem za bardzo jak go wkleic na forum bo troche tego jest w pliku

Dziekuje za wszelka pomoc

emstawicki
Jeżeli każdy nowy użytkownik ma mieć dostęp do każdego quizu, to przy dodawaniu użytkownika, poszerz to o przypisywanie wszystkich quizów - tylko po co wtedy to przypisywanie jak nie spełnia tej funkcjonalności?
gregor157
Chodzi o to ze bedzie tam kilka grup tych quizow wiec chcialbym zeby po zaznaczeniu np cpc grupy uzytkownik mial dostep do wszystkich z grupy cpc a jak doda sie jeszcze jakas grupe to zeby byla mozliwosc nowego uzytkownika przypisac albo do grupy cpc albo do nowej itd dlatego to przypisywanie musi byc ale w lekko innej formie niz orginalnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.