Witam poszukuje jakiegoś kodu losowania 10 rekordów z bazy.
Niestety nie moge użyć randa, ponieważ moja bazy składa się z kilkunastu tysięcy rekordów i wyszukiwanie tym sposobem mieli i mieli i mieli te dane w nieskończoność.
Niestety nie moge użyć randa, ponieważ moja bazy składa się z kilkunastu tysięcy rekordów i wyszukiwanie tym sposobem mieli i mieli i mieli te dane w nieskończoność.
Nie wiem co tam masz, ale kilkanaście tysięcy wpisów to dla bazy tyle co... w sumie nic, rand powinien boleć dopiero przy milionach, masz tam indexy pozakładane?
upeertv
21.09.2016, 14:53:16
nospor Przecież chyba napisałem ze nie moge użyć randa Szukam jakiegoś innego sposobu, mam za duzo wierszy w bazie by jakoś efektywnie to przeszukać
Edit: kpt_lucek No tak, to nie tylko do tej konkretnej tabeli, równiez chciałbym to użyć w innej gdzie liczba rekordow juz jest w setkach tysięcy
nospor
21.09.2016, 14:58:57
Cytat
nospor Przecież chyba napisałem ze nie moge użyć randa
Przeczytales chociac caly art? Tam masz alternatywne rozwiazania ktore dzialaja szybko... No ale po co, lepiej skupic sie na pierwszym akapicie i zrzedzic :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.