Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .tbz
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Amiger
Witam!

Mam następujący problem otrzymałem kilka plików z rozszerzeniem .tbz. Wyszperałem że jest to spakowane TAREM(?). Jednak nie mogę sobie z tym poradzić (winrar, powerarchiwer ect). Może ktoś wie jak rozpakować to draństwo.
wassago
hmm. tbz?? *.bz owszem zlyszalem ale tbz??
scanner
tar => bzip ?
wassago
ale powiem ci jedno jezeli to by bylo jakiekolwiek archiwum to winrar by je otworzyl niezaleznie od rozszerzenia tak na 96% :wink:
scanner
Czyli mamy jeszcze te 4%. Ja bym stawiał na to, że to jest tar/bzip. Jak z tego wybrnąć? Może zmienić nazwę na plik.tar.bzip i zobaczyć co się stanie?
wassago
Cytat
Czyli mamy jeszcze te 4%. Ja bym stawiał na to, że to jest tar/bzip. Jak z tego wybrnąć? Może zmienić nazwę na plik.tar.bzip i zobaczyć co się stanie?

scanner tak jak wspomnialem w poprzednim poscie ze niezaleznie od rozszerzenia program kompresujacy typu winrar otworzy owy plik.. czyli jezeli nie jest to obslogiwane archiwum, nie ma sensu zmieniac rozszerzenia... ale owszem jezeli brac pod uwage te 4% to takze stawial bym na archiwum tar/bzip :wink:
scanner
ok, ok, ja nie mówię, że na pewno nie otworzy. Ale nie mam pewności, czy winrar np. patrzy na rozszerzenie, czy na nagłówek pliku. Dlatego proponuję obejdzie rozszerzenia. I wcale nie neguję Twojego zdania smile.gif
Jabol
wejdź na linuxa (zainstaluj albo pujdź do znajomego), i zrób man tar, wtedy znajdź strone o typach i wbij opdpowiednio w konsoli.
podejrzewam, żę to cośw stylu
tar -xjf plik.tbz
kris_
mv plik.tbz plik.tar.bz bz2?!?
bzip2 -d plik.tar.bz2
tar -xvf plik.tar
Fo
a czy ten od kogo masz te pliki przypadkiem nie moze ci tego spakowac do jakiegos innego formatu ?
Amiger
Niestety pliku nie dostanę inaczej spakowanego. Do znajomego z linuksem już się udałem jednak bez rezultatu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.