Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.justjoin.it - mapa rynku pracy w IT.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
PiotrekJustJoinIT
Cześć!

Nazywam się Piotr i jestem tu nowy, dlatego chciałbym przywitać się swoim projektem: 
stworzyłem sobie po godzinach www.justjoin.it - pierwszą mapą rynku pracy w branży IT w Polsce.

Jak z pewnością wielu z Was miałem sporo projektów ale ten, po wielu długich wieczorach udało mi się skończyć wersję MVP
(minimalną wersję strony, aby w końcu wyjść z tym do ludzi...)

Dziękuję za feedback i wszelkie sugestie, co poprawić, zmienić, lub dodać w przyszłości... Co sądzicie o samej idei? 

Jeśli masz pytania o to, jak to zostało zrobione, na czym to polega, jak chcę to rozwijać, to oczywiście pisz. smile.gif))

Ruszyłem tym dokładnie tydzień temu w poniedziałek...
viking
Dlaczego blokujesz dostęp do strony na telefonie? Dzięki temu nic nie zobaczyłem i jako potencjalny klient więcej bym nie wrócił.
PiotrekJustJoinIT
Po prostu jeszcze nie zdążyłem jej zrobić... smile.gif ale powinna być na dniach. Sorry za to! sprawdź na desktopie.

Niestety, ale sama wersja responsywna nie wyglądałaby dobrze z mapą, dlatego wolałem to nieco przerobić w taki sposób, aby można było wyświetlać same ogłoszenia. Wkrótce dodam też mapę na mobile, a już za 2-3 dni będzie dostępna.

Mam nadzieję, że jednak będziesz wyrozumiały! smile.gif
kayman
bardzo fajny projekt, jedynie co mam nadzieję, że nie wpuścisz śmieciowych headhunters/outsourcingów ze swoimi pseudopropozycjami bo tego jest wszędzie bez liku, a zostaniesz bliżej faktycznych ofert, za którymi stoją łatwe do weryfikacji firmy

trzymam kciuki za rozwój
viking
Moim zdaniem lepiej dac dostęp do tej samej treści niż wcale. Zwłaszcza że przez kilka godzin nie będę przy desktopie i mnie wykluczasz. Żeby daleko nie szukać to forum nie ma mobilnej wersji a nie przeszkadza mi to. Czasami nawet wolę wejść na pełną (np github) ze względu na większą funkcjonalność.
r4xz
Popieram przedmówcę, nie powinno się okrajać funkcjonalności, też na githubie przez to często się męczę na wersji desktopowej.

Sam projekt super, zazwyczaj trafiają tutaj jakieś niedorobione projekty, a to wygląda bardzo dobrze. Mam jedną propozycję aby umieścić przycisk "<" między listą ogłoszeń, a mapą (w połowie wysokości), który to by zwijał listę ogłoszeń i wyświetlał mapę praktycznie na całym ekranie. Podobne rozwiązanie zastosowałbym na urządzeniach mobilnych - przycisk w rogu który przełączałby między listą, a mapą (albo zakładki i swipe?).
PiotrekJustJoinIT
Cytat(r4xz @ 14.02.2017, 20:15:49 ) *
Popieram przedmówcę, nie powinno się okrajać funkcjonalności, też na githubie przez to często się męczę na wersji desktopowej.

Sam projekt super, zazwyczaj trafiają tutaj jakieś niedorobione projekty, a to wygląda bardzo dobrze. Mam jedną propozycję aby umieścić przycisk "<" między listą ogłoszeń, a mapą (w połowie wysokości), który to by zwijał listę ogłoszeń i wyświetlał mapę praktycznie na całym ekranie. Podobne rozwiązanie zastosowałbym na urządzeniach mobilnych - przycisk w rogu który przełączałby między listą, a mapą (albo zakładki i swipe?).

Z tym przyciskiem świetny pomysł. Nie wiedziałem jak to rozwiązać, ale chyba spróbuję w takiej formie...

jeszcze jest sporo do zrobienia, wersja mobilna również będzie dość minimalna, początkowo prawdopodobnie bez mapy - aby można było chociaż przeglądać ogłoszenia, jednak w ciągu kolejnych dni/ tygodni będzie również z nią. smile.gif

maniakit
Bardzo dobrze to wygląda.
Tylko jeden aspekt mnie zastanawia.

Co jeśli będzie 20 miejscowości z ofertami pracy?
Przydałaby się jakiś field z wyszukiwaniem wtedy.

Poza tym przydałby się jakiś formularz kontaktowy do składania zapytań/CV bezpośrednio na stronie.
Zatrzymasz w ten sposób trochę osób na stronie.
PiotrekJustJoinIT
Cytat(maniakit @ 20.02.2017, 04:29:39 ) *
Bardzo dobrze to wygląda.
Tylko jeden aspekt mnie zastanawia.

Co jeśli będzie 20 miejscowości z ofertami pracy?
Przydałaby się jakiś field z wyszukiwaniem wtedy.

Poza tym przydałby się jakiś formularz kontaktowy do składania zapytań/CV bezpośrednio na stronie.
Zatrzymasz w ten sposób trochę osób na stronie.

Dziękuję za feedback, już odpowiadam:

1. Do końca tygodnia będą filtry z możliwością wyszukiwania innych miejscowości

2. formularz do składania CV przez stronę również wkrótce będzie dostępny! smile.gif

Stay tuned! smile.gif
lukaskolista
Wynagrodzenie podane na stronie to wynagrodzenie netto czy brutto? Na umowę o pracę czy inny rodzaj umowy? Niby konkretna informacja w równie dobrze mogło by jej nie być.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.