Cześć zamierzam zrealizować dość spory projekt i zastanawiam się nad technologiami. Poniżej założenia projektu:
- strona jest bazą wszystkich wina świat, zawiera newsy
- nową pozycje wina może dodać każdy zarejestrowany użytkownik
- każda nowa pozycja wymaga moderacji (weryfikacja treści i zdjęcia)
- każde wino ma zdjęcie, tytuł opis, lokalizacje, cechy, nuty itp
- użytkownik dodający pozycje zbiera punkty/doświadczenie
- użytkownik zbiera dodatkowe punkty za ocenianie juz istniejących win lub za punkty przyznane w komentarzach
- użytkownik posiada profil (avatar, imię i nazwisko lub nick, ilośc zebranych punktów/odznaki, znajomych, liste swoich ulubionych win których próbował wraz z notkami)
- każdy sklep może być partnerem serwisu i dodać się do bazy sklepów podając swoje dane (nazwa, punkty - lokalizacja kontakt czas pracy) oraz wybierając z listy produkty które posiada (musi podać rzeczywistą cene). Dzięki temu użytkownik który znalazł wino na stronie widzi gdzie można je kupić i za ile (dodanie google map api)
- użytkownik może wyszukać na stronie swoje wino przez podanie lokalizacji, ceny, cech lub nut może również znaleźć sklep poprzez lokalizację, cenę, ilość asortymentu w sklepie itp
Jestem fronted Developerem i chciałbym realizować projekt z użyciem Typescript ale nie wiem czy chce zaprzęgać Angulara 2 itp (tu licze na wasze wypowiedzi) no i co na backendzie (duży framework czy microframework)? Zależy mi na stosunkowo łatwej strukturze i sporym wsparciu (autoryzacja routing itp) Co z czy polecacie jakie macie doświadczenia?