Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wczytaniem css wrzuconego do xampp-a
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
matijenko
Witam wink.gif problem wygląda następująco. Stworzyłem plik .html i podpiąłem do niego plik .css. Gdy otwieram bezpośrednio pliczek wszystko ładnie wygląda, arkusz styli wczytany, lecz gdy próbuję odpalić pliczek wpisując w przeglądarkę localhost/... na ekranie widnieje część css-a. Strona nie wygląda tak jak była uruchamiana bezpośrednio z pliku. Najciekawsze jest to, że wszystkie inne podstrony są wczytywane prawidłowo w całości. Próbowałem wielu opcji. Wyprzedzając pytania, pliczek baza.css wrzucony do htdocs, ścieżka przekierowania sprawdzana kilkanaście razy. Head w html-u wygląda tak jak poniżej. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

<head>
<meta charset="utf-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>

<title> Schronisko 4steps </title>
<meta name="keywords" content="psy, opieka, schronisko, karma, wyżywienie, radość" />
<link rel="stylesheet" href="baza.css" type="text/css"/>

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Great+Vibes|Modak|Nosifer|Open+Sans|Revalia|Ribeye+Marrow|Roboto|Work+San
s&amp;subset=latin-ext" rel="stylesheet">

</head>

nospor
Naprawde wedlug ciebie ma to zwiazek z SEO?? Przenosze
viking
Pokaż to najlepiej gdzieś online. Może być jakiś biały znak albo źle pozamykane elementy.
matijenko
Moim zdaniem musi być jakiś problem z Apache-m. Skoro prawidłowo wyświetla mi plik html bezpośrednio z pliku, to nie może być żadnych białych znaków albo źle pozamykanych elementów itp. Gdy chcę odtworzyć pliczek w formie localhost/... widnieje sam html. Tak jakby serwer nie mógł odczytać pliku css.
nospor
Jesli twoje ... w
localhost/...

to:
localhost/costam/costaminnego

to nic dziwnego ze nie dziala bo wchodzisz juz w katalogi a link do css dales wzgledny.

Sciezka do css ma byc podana PELNA a nie wzgledna. Od biedy
<link rel="stylesheet" href="/baza.css" type="text/css"/>

ps: moje pytanie z pierwszego posta naprawde nie bylo retoryczne tongue.gif
matijenko
Wszystko już hula wink.gif
Pozdrawiam ;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.