Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ścieżki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wool
Zainstalowałem sobie Apacha 2.0.35 i najnowsze php. To piersze - siano, wróciłem do poprzedniego. Ale teraz nie mogę ustawić ścieżki tongue.gif do bibliotek. Wpisy w php.ini są właściwe, przeszukałem rejest, pliki konfigóracyjne Apache, resatartowałem serwer, przeinstalowałem jesno i drugie i nic. Cały czas w phpinfo() sćieżka jest ;c:pear :oops: . Gdzie mam szukać, pomocyyy
GeoS
Sciezke pewnie wpisujesz wzgledna, a sprobuj wpisac bezwzgledna, np. extension_dir = dysk:phpextensions

Mialem ten sam problem, wpisalem bezwzgledna i jest OK smile.gif
Anarion
Ja tez mialem z tym problem, u sciezka musiala miec postac:
extension_dir="sciezka"
wool
No nie wiem czy o to chodzi. Ścieżka u mnie: extension_dir = "C:phpextensions"
Niby poprawnie ale parser uczepił się C:pear i zrób mu coś laugh.gif
GeoS
To sciagnij nowa wersje parsera - jest juz 4.2 (pod winshita, wersja full php 4.2 jest tu) smile.gif
wool
Nie przecztałeś chyba tego co pisałem, już mam tą wersję. Doszedłem też do ładu za ścieżkami (jakiś śmieć się władował linię wyżej i dlatego nie mógł znaleźć plików). W tej dystrybucji nie ma biblioteki imap a ta z wersji 2.06 nie chce się ładować. Wydaje mi się, że ta usługa jest wbudowana, sprawdźcie.
Mistycus
Tak na marginesie: ja wrzystkie DLLe trzymam w C:WindowsSystem32 i nie muszę podawać dokładnej ścieżki do rozszerzeń php (wystarczy nazwa pliku) tongue.gif
GeoS
Cytat
W tej dystrybucji nie ma biblioteki imap a ta z wersji 2.06 nie chce się ładować. Wydaje mi się, że ta usługa jest wbudowana, sprawdźcie.

Z tego co mi sie wydaje, to IMAP nigdy nie byl wkompilowany w zadna wersje php.

Ja uzywam obecnie php 4.2 z biblioteka IMAP c-Client Version 4.1. Jesli ktos jest zainteresowany, to niech da znac - podesle poczta e-mail.
kryr
Co do scierzek do plikow warto zauwazyc, ze jest duzy problem, gdy gdzies "po drodze" w sciezce mamy katalog ze spacja w nazwie... mialem z tym sporo problemu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.