Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mbank - mtransfer i NPM
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klakons
jak w temacie. mam problem z wyslaniem danych POST do serwera. czy ktos sie z takim problemem spotkal? w mbanku maja opis rozwiazania, ale w asp sad.gif
Kocurro
o ile dobrze pamiętam to musisz użyć cURL'a.

pozdrawiam
stoprocent
http://www.mbank.com.pl/oferta/mtransfer/ml2.html
klakons
nie nie, nie chodzi o to, to jest przeciez pikusiowe. problem mam z npm, czyli z powiadamianiem, gdzie odsyla sie zmienne metoda post, pozniej sie odpowiednio je interpretuje. rzeczywiscie chodzi z pewnoscia o wykorzystanie curl, ale nie bardzo mi to wychodzi, a czasu malo...
marcin
NoiseMc
Ja na przyklad wiem jak taki URL skonstruowac ale problem mam z tym, ze nie wiem co on ma zawierac. Dokumentacja jest slaba. Wyczytalem ze sluzy to tylko do potwierdzania zlecen ale nie wiem jaka jest procedura. Czy najpierw przez mtransfer klient jest przekierowywany do mBanku a potem z innej strony ja dogrzebuje sie do NPM zeby zweryfikowac czy zaplacil nic sie kupy nie trzyma nie wiem z ktorej strony to ugryzc.
klakons
mnie udalo sie skonstruowac url wysylany do mbanku w celu otrzymania odpowiedzi, ale nie potrafie na koniec tych wynikow zapisac sad.gif
mozemy sprobowac razem cos zadzialac?
NoiseMc
http://www.mbank.com.pl/oferta/mtransfer/index.html

Tutaj jest info z jakich danych i jak zbudowac linka.
Problem jest ze podaja sposob w jaki odsylac klienta do strony autoryzacji mBanku lecz nie podaja jak dowiedziec sie czy transakcja odbyla sie pomyslnie. Przypadkiem udalo mi sie zdobyc dokumentacje do uslugi Natychmiastowe Powiadomienie o mTransfer zamieszczam linka jak ktos chce poczytac
Dokumentacja mBank

Zadzwonilem do konsultantow mBanku i dowiedzialem sie ze trzeba miec u nich konto aby zaczac cokolwiek robic, ale w drodze wyjatku konsultant powiedzial mi jak skonstruowac link odsylajacy do strony autoryzacyjnej a nawet wyslal mi skrypt ktory na podstawie jakiegos tam formularza z imieniem i nazwiskiem odsyla do strony autoryzacji. Niestety o usludze powiadomienia nic nie wiedzial, poprosil mnie natomiast o wyslanie mu na maila z dokumentacja ktora mialem (bylo to 3 tygodnie temu) i na tym ucichlo. Czekam na jakis znak z ich strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.