Biblioteki mają być w pewnym sensie katalogiem. Wyobraź sobie sytuację, gdy ktoś szuka jakiegoś liba do generowania PDFów, albo do kolejek - w tedy ma całą kategorię i sobie wybiera to co potrzebuje zamiast szukać w google na "fefnastu" podstronach. Chce jeszcze wstawiać kawałki kodu by można było na szybko zobaczyć implementacje.
Tak, strona będzie tylko tyczyła się PHP. Zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad front-endem, ale na razie to tylko rozmyślania.
Plany na przyszłość są takie: oferty pracy (są już na ukończeniu, lada chwila i wrzucam na stronę), forum (dzięki Waszym uwagom, bardzo za to dziękuję

), a potem to już dalsze plany, ale chciałbym zawrzeć też na stronie jakiś kurs PHP właśnie. W necie jest ich całkiem sporo, jednak nie wszystkie są godne uwagi i nie wszystkie są technicznie poprawne - mam pewien pomysł jak to rozwiązać, ale na razie muszę to jeszcze przeanalizować.
Docelowo strona ma być miejscem gdzie programista znajdzie wszystko co potrzebuje, żeby nie musiał skakać pomiędzy stronami i szukać materiałów - wszystko co tyczy się PHP ma być na jednej stronie.
A jeśli chodzi o paginację... Cóż, do mnie osobiście nie trafia porównanie z książką

Kiedyś prowadziłem dyskusję z kilkoma devami i PM dotyczącą właśnie tego, w jaki sposób powinny się przesuwać treści. Doszliśmy do wniosku że człowiek czyta od lewej do prawej, dlatego też jak potrzebuje przejść "dalej" to leci w prawo. Z prawej strony szukamy tekstów, z prawej strony mamy następną stronę w gazecie. To, że kartka przewracana jest w lewo, to tylko kartka, same treści są z prawej strony.