Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Plik php z którego wywołano funkcje?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
starterrrrr
Witam.

Mam pewną funkcje. Jak się okazało, jest ona wywoływana z 8 razy w niektórzych przypadkach. Wywołanie jest dołaczane w różnych momentachg z róznych plików.

Czy mogę sprawdzić z jakiego pliku php została wywołana dana funkcja ?

Znalazłem w tablicy $_SERVER pozycje: [SCRIPT_FILENAME] czy to jest ten parametr? wszędzie praktycznie mam index.php a funkcja wywołana 8 razy, w pliku index jest tylko raz użyta, bez żadnej pętli.

Pozdr.
starterrrrr
Cytat(nospor @ 31.01.2020, 14:21:14 ) *

Dziękuje bardzo, warto było napisać na forum i coś nowego się nauczyć smile.gif poczytam dokumntacje i moze jakies artykuły o tej funkcji
nospor
Artykuly? Wystarczy przyklady z dokumentacji. To nie budowa reaktora atomowego wink.gif
Odpalasz i po sprawie

Jedynie co warto zanotowac to argument
DEBUG_BACKTRACE_IGNORE_ARGS
bo bez tego moze byc poprostu za duzo informacji na raz do wyrzucenia na ekran. A tobie i tak tylko potrzebna sciezka plikow
starterrrrr
Cytat(nospor @ 31.01.2020, 14:44:32 ) *
Artykuly? Wystarczy przyklady z dokumentacji. To nie budowa reaktora atomowego wink.gif
Odpalasz i po sprawie

Jedynie co warto zanotowac to argument
DEBUG_BACKTRACE_IGNORE_ARGS
bo bez tego moze byc poprostu za duzo informacji na raz do wyrzucenia na ekran. A tobie i tak tylko potrzebna sciezka plikow

Użyłem funkcji debug_print_backtrace() poprzednia zwraca właśnie dużo pozycji.
Pyton_000
Ctr + F powinno załatwić sprawę wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.