Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co czytacie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
spenalzo
No właśnie, jakie lubicie książki? Poza tematyką php oczywiście.
Jabol
nie ma to jak dobra książka nie o programowaniu, komputerach (john grisham) itp. Moja ulubiona książka to testament, a teraz aktualnie czytam animal farm (george orvell).

Ps. "dobra ksiązka" != "lektura"
spenalzo
Ja wręcz pochłaniam wszystkie książki Toma Clancy'ego (thrillery polityczne), ostatnio poluję w bibliotece na władcę pierścieni ale ciągle nie ma :-(
scanner
Dune (wszystkie 6 tomów), Hobbit, Władca pierścieni, Hannibal, MIlczenie Owiec, Kontakt, Gry wojenne, książki Janusza Meissnera, Karola Maya, cykl "Krucjata" i inne.
Seth
Ksiazki telefoniczne - prywatne i firmowe, a dla relaksu nekrologi w prasie winksmiley.jpg)))))))))))))))))))
A tak na serio to ostatnio czytam Choeliego. Jestem po "Podreczniku Wojownika Swiatla", a w reku mam Alchemika. Swietne ksiazki polecam.
Poza tym czytam Mastertona, Kinga i Thinking In Java smile.gif
spenalzo
Książka telefoniczna jest fajna, dużo bohaterów, a ile miejsc akcji!
Co do Władcy Pierścieni - nie lubię zbytnio takich książek ale po obejrzeniu filmu już jestem fanem Tolkiena, i MUSZĘ przeczytać książkę.
Na podstawie świetnej książki Clancy'ego powstał świetny film "Polowanie na Czerwony Paźćziernik" oraz ostatnio "Suma wszystkich strachów". Polecam i filmy i książki.
DeyV
Władcy pierścieni - KLASYKA. Ostrzegam tylko przed pewnym fatalnym tłumaczeniem. Co prawda nigdy nie pamiętam czyje jest poprawne, ale już po zobaczeinu paru zdań z tego złego - mnożna sie zorientować, że coś nie tak (np. jakoś tak dennie, polsko brzmiące imiona :x ).
- Sapkowski, twórczość cała, zarówno Wiedźmin, jak i opowiadzania inne - świetne humor sytuacyjny, i zabójcze dialogi
- Clancy - cool
- swojego czasu Forbes - całkiem dobre powieści szpiegowskie
- John Grisham, Brad Meltzer - ciekawe powieści z działu sensacji prawniczej

Niestety - częściej trzeba czytać manual - z tego jest wiecej pożytku (czytaj kasy winksmiley.jpg )
Anarion
Tak, u mnie Tolkien i King rzadza smile.gif I zgadzam sie ze stwierdzeniem Jabola: "dobra ksiązka" != "lektura"o, choc czasem sa wyjatki smile.gif
btw W mediach dosc czesto mowi sie o tym ze mlodzi (i nie tylko) ludzie nie czytaja ksiazek, wcale sie nie dziwie, ja sam niezbyt lubilem czytac poki musialem czytac tylko lektury, przeciez niektore tytuly tylko zniechecaja do czytania! Cale szczescie ze poznalem Kinga i Tolkiena!!
dragossani
Co lubię:
- fantastykę (np. Dick, Bradbury, Clarke, Lem, Lovecraft)
- eseje filozoficzne (np. Camus, Eco, Jaspers, Kołakowski)
- literaturę piękną (np. Exupery, Kafka)
- oryginalną poezję (np. Ginsberg, Wojaczek, Bursa)
- kody źródłowe :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.