damar
3.03.2005, 10:56:27
Mam następujący kod php:
<?
print(\"<title>Listing</title>n\"); print(\"</head>n\");
if($mysql_link==false) echo \"FUCK\";
print(\"<table border=\"0\">n\"); print(\"<td bgcolor=\"#CCCCCC\"><b>Towar</b></td>n\"); print(\"<td bgcolor=\"#CCCCCC\"><b>Cena</b></td>n\");
{
$item_ID=$row[0];
$item_Name=$row[1];
$item_Price=$row[2];
print(\"<td>$item_Name</td>n\"); print(\"<td align\"right\">$item_Price</td>n\"); }
print(\"</table>n\"); print(\"<b>$mysql_link</b>\"); print(\"</body>n\"); print(\"</html>n\"); ?>
i wywala mi ostrzeżenie:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\... on line 19
Zapytanie zwróciło wyników
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\... on line 21
Czy ktoś mi powie dlaczego tak jest?
Spróbuj wywołać mysql_num_rows($result) poza funkcją echo.
damar
3.03.2005, 12:15:50
nic z tego. dalej to samo. Nie wiem, może trzeba zmienić atrybuty tabeli. No ale przecież pod windą wszystkie pliki są defaultowo dostepne do odczytu.
Brak słów
Fibolg
3.03.2005, 12:20:53
Może funkcja count() MySQL'a?
Vertical
3.03.2005, 12:56:53
To znaczy, że nie ma takiej bazy albo tabeli, albo gdzieś się pomyliłeś w zapytaniu. W przypadku MySQL 4.0 taki błąd wysypuje też wtedy, kiedy baza ma taką nazwę jak tabela
damar
3.03.2005, 13:05:42
Poradziłem sobie

. Problemem był brak uprawnienień do bazy. Z konta roota nadałem uprawnienia do bazy "sklep" użytkownikowi ,z którego konta korzystałem.
Ale dzięki za podpowiedzi

pozdrawiam