jakiś czas temu odkryłem bardzo ciekawy i przyjazny MVC Framework, jakim jest phiend [miło że jest to polski produkt ;-)].
Ale niestety napotkałem na kilka problemów przy projektowaniu aplikacji, mianowicie:
1. Mam obiekt [użytkownik], który chcę trzymać w sesji, są tam wszystkie pola i metody właściwe dla użytkownika.
2. Chce żeby obiekt uaktualniał baze danych tylko jak jest to potrzebne, ale zarazem sam musi być zawsze aktualny. Więc nikt nie może zmienić danych w bazie podczas trwania sesji.
3. Rozwiązanie: musze zablokować możliwość zalogowania innej osoby na konto usera do czasu jak trwa jego sesja.
I stąd moje pytania - oczywiście wszstkie odnoszą się do frameworka phiend, (miło by było otrzymać odp. od jego Autora

1. Czy jest taka możliwość, i jak można zablokować możliwość tworzenia nowej sesji z tą samą nazwą (lub id, czy jakimś innym indetyfikatorem), jeżeli juz jedna taka sesja jest.
2. Czy da się łatwo zmusić phiend`a do trzymania sesji np. w MySQL`u?
3. Mam problem z ustawieniem czasu trwania sesji - jak i gdzie można to wykonać w Frameworku phiend? I czy da sie to wykonać w poziomu phiend-config.xml?
Bardzo prosze o odp. i dziękuję z góry.
Pozdrawiam