Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: java + php(przesyłąnie danych)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klops
witam,
mam taki maly problem,
z poziomu javy, uzywajac klasy URLConnection czyli metodą POST przesyłam dane z klienta na serwer do skryptu X, skrypt sobie mieli mieli, przynajmniej tak powinno to wygladac niestety po wyslaniu okazuje sie, juz na poziomie skryptu ze tablica $_POST jest pusta, rozbiac to samo z poziomu html, uzywajac formularza wszystko jest okay, dane sa przesylane, wiec nie jest to kwestia chyba ustawien php wiec podejrzewam o jakis blad wspolprace java-php,
z gory dzieki za pomoc...
vala
$_GET sprawdzales?
hwao
Po 1 (2 post wiec wole sie upewnic) czy chodzi o
Jave czy JavaScript?
Jezeli jestes pewny ze to java (znasz sie na niej) to nie pokazuj kodu jezeli to JS to mozesz pokazac...

Problem moze byc z tym ze JS dziala tylko najwyzej "lokalnie" na serverze (poza hosta nie wychodzi) - zabezpieczenia. Wiec w tym moe lezec problem

2gie przypuszczenie to mozliwe ze wysylasz dane post/get i nie wiesz do konca sam jak albo poprostu ich nawet nie wysylasz tylko zwyklly request http... nie wiem dokladnie co tam masz...
klops
no mysle ze o javie cos tam wiem tongue.gif, chodzi o jave nie javescript, jak kolega zasugerowal sprobowalem przez GET i poszlo, tzn dziala...
vala
Cytat(hwao @ 2005-04-06 15:05:40)
Problem moze byc z tym ze JS dziala tylko najwyzej "lokalnie" na serverze (poza hosta nie wychodzi) - zabezpieczenia. Wiec w tym moe lezec problem

a js nie dziala przypadkiem po stronie klienta?smile.gif
hwao
Cytat(vala @ 2005-04-06 20:34:30)
Cytat(hwao @ 2005-04-06 15:05:40)

a js nie dziala przypadkiem po stronie klienta?smile.gif

Przypadkiem tak :-) ale moze wykonywac requesty http z wysylaniem post/get i odbieraniem danych - co prawda z pewnymi ograniczeniami ("zasieg odwolywania sie tylko na loklany host") ale jest to mozliwe:-)
klops
no wiec juz niewazne ale dzieki za pomoc, zapuscilem POST przez socketa, ta URLConnection pozostawia wiele do zyczenia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.