Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odwołanie do nie istniejącej funkcji :-/
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tara
Witam,

mam kod:
  1. <?
  2.  if (file_exist(&#092;"czlonkowie/\".stripslashes($rekord[1]).\"/1.jpg\"))
  3.  {
  4. //
  5. ?>

jednak wywala mi błąd:

Cytat
Fatal error: Call to undefined function: file_exist() in /home/users/marcin/public_html/czlonkowie.php on line 59

sad.gif nie wiem zabardzo co jest źle..
tiraeth
file_exists() ? smile.gif
Kuziu
file_exists();
tara
dry.gif fakt, biggrin.gif już działa
dr_bonzo
Na przyszlosc: otwieramy spis funkcji w manualu i wyszukujemy "brakujacej" funkcji (najlepiej za pomoca slasha w operze i ffoxie -- w czasie wpisywania beda pojawialy sie funkcje pasujace do tych znakow, ktore do tej pory wpisalismy).
Przy "file_e" juz by wskazalo na file_exists() smile.gif
M4chu
Jeszcze wygodniej jest miec podpietego przy edytorze manuala np w .chm i nim w indexie wpisac poczatek funkcji. W praktyce wychodzi na to samo ale jest szybciej smile.gif
bendi
Cytat(dr_bonzo @ 2005-04-09 15:03:52)
Na przyszlosc: otwieramy spis funkcji w manualu i wyszukujemy "brakujacej" funkcji (najlepiej za pomoca slasha w operze i ffoxie -- w czasie wpisywania beda pojawialy sie funkcje pasujace do tych znakow, ktore do tej pory wpisalismy).
Przy "file_e" juz by wskazalo na file_exists() smile.gif

W operze 7.5 Ajax nie dziala snitch.gif...

....ale w pozostalych wlasnie z tego wzgledu warto tam cos wpisywac exclamation.gif!!
dasko
A poza tym to widać z podstaw angielskiego: file to trzecia osoba, a wiec dodajemy -s na koncu czasownika w czasie Present Simple biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.