Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysylanie plikow mp3
Forum PHP.pl > Forum > PHP
snaiper
nie wiem czemu ale jak przez formularz wysylam plik mp3 to mi zwraca blad, natomiat jak wysylam kazdy inny niz mp3 to jest ok .
czy to jest zwiazane ze nie mam jakiegos naglowka czy cos ?
kszychu
A może powiesz jaki błąd Ci zwraca?
snaiper
eee yyy

mam tak
plik z formualrzem:
  1. <?php
  2.  
  3. <form name=&#092;"dodaj\" method=\"post\" action=\"../dodajmp3.php\" enctype=\"multipart/form-data\">
  4. Id płyty: </td><td><input type=&#092;"text\" name=\"idP\"></td><td><a href=\"../zobaczplyty.php\" target=\"_blank\">Zobacz plyty</a></td></tr>
  5. <tr><td>Tytuł utworu: </td><td><input type=&#092;"text\" name=\"tytul\"></td></tr>
  6. <tr><td>Czas trwania: </td><td><input type=&#092;"text\" name=\"czas\"></td></tr>
  7. <tr><td>Rozmiar: </td><td><input type=&#092;"text\" name=\"rozmiar\"></td></tr>
  8. <tr><td>Jako&para;ć: </td><td><input type=&#092;"text\" name=\"jakosc\"></td></tr>
  9. <tr><td>Plik: </td><td><input type=&#092;"file\" name=\"plik\" class=\"przycisk\"></td></tr>
  10. <tr><td colspan=&#092;"2\">
  11. <input type=&#092;"submit\" value=\"Dodaj\">
  12. <input type=&#092;"reset\" value=\"Wyczy&para;ć\">
  13. </td></tr>
  14. </form>
  15. ?>

plik dodajmp3 w ktorym jest :
  1. <?php
  2.  
  3. if(!wypelnienie_formularza($_POST)) {
  4.  echo &#092;"Niestety nie wypelniles wszystkich pol :-( <br> <a href='sesja/admin_zastrz.php'>Powrot</a> \";
  5. }
  6.  
  7. else {
  8. if(!($plik)){ //jesli nie wybrano pliku do wyslania zwraca tresc w echo
  9.  echo &#092;"Musisz wskazac plik do wyslania;) <br> <a href='sesja/admin_zastrz.php'>Powrot</a> \";
  10. }
  11.  //w przeciwnym wypadku wykonywana jest dalsza czesc skryptu
  12.  else {
  13.  
  14.  $zapytanie = &#092;"INSERT INTO Utwor VALUES(null,'$idP','$czas','$tytul','$rozmiar','$jakosc','$plik')\"; //zapytanie sql  
  15.  $wynik = mysql_query($zapytanie); //wykonuje powyzsze zapytanie 
  16.  
  17.  
  18.  
  19. //wysylanie pliku
  20.  if(is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'])) { //sprawdza czy plik o podanej nazwie zostal przeslany
  21.  if(isset($_FILES['plik']['type'])) //jesli tak to go kopiuje do odpowiedniego katalogu
  22. echo 'Odebrano plik:' . $_FILES['plik']['name'] . '<BR/>';  
  23. echo &#092;"Wyslano wiadomosc, Dzieki :-)\";
  24.  move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],'mp3/' . $_FILES['plik']['name']); //przenosi plik we wskazane miejsce, atrubuty move_uploaded_file to (nazwa pliku, katalog do ktorego zostanie przeniesiony plik) )
  25. }
  26. else
  27.  echo 'Blad przy przesylaniu pliku!'; //jesli wystapia bledy wyskakuje ten komunikat
  28. }
  29. }
  30. ?>

no i mi wypisuje komunikat "blad przy przesylaniu pliku" sad.gif jak dam tam return false to pisze ze musze wybrac plik do wyslania wiec tak jakby *.mp3 nie wczytywal
kszychu
Może masz duże te pliki. Domyślnie php przyjmuje pliki o wielkości do 2MB. Jak chcesz wysyłać większe to w php.ini ustaw max_uploaded_file.
kicaj
moze jest wiekszy niz ustawiony limit w php
snaiper
dalem na 10MB i nic sad.gif probowalem tez wysyalc mp3 co ma 880KB ale tez nic
inne formaty normalnie wysyla
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.