Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szablony stron www
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
webtg
Witam!

Ostatnio przeglądałem strony firm któe oferują gotowe szablony stron. Uważam, że pod wzgledem grafiki są zrobione doskonale, nie wiem jak to się ma z kodem itp. Jak je tak przeglądałem to zacząłem się zastanawiac jaki zaczyna mieć sens bycie webmasterem. Jednak w swoej prace stawiam zawsze na niepowtarzalność projektu, które jednak podwlędem graficznym nie są tak rozbudowane jak gotowe szablony. Wierze jednak, że fachowcy od php, XML itp będa nadal potrzebni. NIe wiem jakie jest wasze zdanie na ten teamt. Czy też przezywacie zwątpienie jak oglądacie szablony ?
zalew
handel layoutami robionymi bez celu nie wybije dobrych grafikow, tak samo jak gotowe skrypty do sciagniecia nie wybija dobrych programistow.. kiepscy w kazdej dziedzinie odpadna z powodow fe konkurencji i zlej pogody za oknem... tak wiec szkoda dumania, zapomnij i pracuj dalej..
dabb
Takie gotowe szablonyto jest (jak dla mnie) zwykle naciaganie klientow. Wezmy na warszatat szablon we flashu -wyglada pieknie hehe bo tak ma wygladac zeby skusil klienta.
Taki naiwny kupuje z mysla ze bedzie mial piekna niepowtarzalna winksmiley.jpg strone www, ale jak dostanie juz pliczek z archiwum, rozpakuje go. To stwierdzi ze sie sam nabil w butelke smile.gif Przeciez nie kazdy zna flasha, photoshopa itp zeby moc dostosowac szablon do swoich potrzeb. A przy bardzo rozbudowanych szablonach nawet nie wielka zmiana wymaga chcociaz sredniej znajomosci aplikacji.
Strus
Cytat(webtg @ 2005-04-20 23:49:06)
Czy też przezywacie zwątpienie jak oglądacie szablony ?

Jak się będziesz takimi rzeczami przejmował ot ....
webtg
No pocieszają mnie wasze opinie i utwierdzają w moim mysleniu, że to jednak kicz (choć urzekająco piękny czasami)
rubin
Doskonale dopelnienie dla programisty ktory jest cienkim grafikiem smile.gif
e - szablon . pl
revyag
Cytat
e - szablon . pl

Większość szablonów z tej strony jest wzięta z templatemonster i sprzedawana drożej snitch.gif
rubin
Wszystkie polskie serwisy dzialaja na takiej samej zasadzie a reszta na zwyklym PP bo nie potrafi napisac sobie odpowiedniego kodu i nie chce inwestowac smile.gif.
Klient placi za mozliwosc rozliczenia sie w polskiej walucie przy uzyciu najbardziej prymitywnych kanalow platnosci.
Puciek
Powiem tak
Kiedu ludzie straca ambicje to konkurowania i przestanac chciec byc oryginalni, programisci i graficy wygina, szablony nas zezra. Ale puki luidzie maja ambicje i hcec bycia innym lepszym oryginalnym, my mamy prace ^^
webtg
No właśnie - oby nas jak to mówisz "nie zeżarły" - licze jednak że laik nie da rady sam przekonstruować szablonu, a jak zgłosi się po pomoc to każda firma odradzi jakiś tam szablon.
sztosz
Ja szczerze mówiąc uwielbiam "szablony", a pod tym pojęciem rozumiem lay do pocięcia. Bo ze mnie grafik jak z dupy trąbka tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.