Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zna ktos jakis program do rysowania Map?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Daimos
niewiedzialem gdzie ten temat umiescic, chyba jedyne miejsce to hydepark winksmiley.jpg

musze narysowac kilka map, cos w tym rodzaju:
http://www.chalmers.se/GIF/cth_karta_eng.gif
zna ktos moze program ktory umozliwialby w latwy sposob rysowanie map
podobnych do tych na obrazq questionmark.gif
chodzi mi o rzut z gory, musze zrobic kilka osiedli. dobrze by bylo w kolorze

wiem ze sa takie programy, wiec bylbym wdzieczny bardzo za ich nazwy, ew linki biggrin.gifwinksmiley.jpg

z gory dzieki wielkie
nospor
ArcView firmy Esri. Ale do tego potrzebny Ci będzie plik z danymi w odpowiednim formacie.
Daimos
tzn snitch.gif ? bo niewiem o co chodzi,
jaki plik i z jakimi danymi i jak go uzyskac winksmiley.jpg ?
pozatym widze ze w tym programie chyba mozna tylko mapy ogolne robic, krajow itd. winksmiley.jpg
a mi zalezy na takich jak na obrazq ktore podalem we wczesniejszym poscie
sztosz
A z czego chcesz to zrobić? Po prostu narysować? Czy zdjecie przerobić czy jak?
Daimos
po prostu narysowac, wiem ze moge to zrobic np. w psp a nawet w paincie, ale chce zeby to ladnie wygladalo, a pozatym mam troche mapek do rysowania wiec zajelo by mi to duzo czasu
nospor
Cytat
jaki plik i z jakimi danymi i jak go uzyskac  ?

plik w formacie shp. Jak gp uzyskać? Z racji że są to Twoje specyficzne dane, musisz go sam stworzyć.
Cytat
pozatym widze ze w tym programie chyba mozna tylko mapy ogolne robic, krajow itd

można robić wszelkiego rodzaje map. To zależy od danych wejściowych, czyli od tego pliku.
Pewnie nie skorzystasz, ale skoro już się pytałeś, to napisałem tongue.gif
theoden
Mapinfo
sztosz
Ja bym to zrobił w Corelu albo jakimś innym programie "od wektorów"
Daimos
w corelu, mozna tez w paint shop pro ktorego uzywam aktualnie ale troche zabawy z tym jest zeby ladnie wygladala cala mapka

sprawdze na razie jak wyglada to mapinfo, a co do programu podanego przez nospor

Cytat
plik w formacie shp. Jak gp uzyskać? Z racji że są to Twoje specyficzne dane, musisz go sam stworzyć.

ale jakis tutorial czy cos jest, jak robic takie pliki ? biggrin.gif czy mam napisac w pliku tekstowym: dwa drzewka, trzy bloki , zmienic rozszerzenie i jazda biggrin.gif tongue.gif:P:P winksmiley.jpg
nospor
Cytat
ale jakis tutorial czy cos jest, jak robic takie pliki ?  czy mam napisac w pliku tekstowym: dwa drzewka, trzy bloki , zmienic rozszerzenie i jazda  tongue.gif:P

hihi, dobre biggrin.gif
shapefile to plik w specjalnym formacie. Tu masz linka do pdf:
http://www.google.com/url?sa=U&start=1&q=h...efile.pdf&e=747
W czym go stworzyć? hmm, napisać skrypcik? laugh.gif
W ArcView chyba można, nie pamiętam, dawno się nie bawiłem.
Daimos
no dzieki, ale chyba szybciej mi bedzie zrobic mapy w psp, niz uczyc sie czegos oczym jak narazie niemam zielonego pojecia tongue.gif

znacie moze jakis program w ktorym moglbym zrobic mapki osiedla w taki sposob jak np. scenariusze w edytorze mam do starcrafta tongue.gif ( taki przykladzik =)

chodzi o to zeby bylo ladnie, latwo i szybko smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.