Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pozycjonowanie stron
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Janek111
Witam.

Nie wiem czy to jest dobre forum do tego tematu, ale jak cos to prosze przeniesc smile.gif

Szukam dobrych ofert hostingu, ale zalezy mi tez na wysokich miejscach w przegladarce. Wiem, ze zeby tak bylo trzeba tez wykupic pozycjonowanie, ale w regulaminie firmy ktora oferuje takie pozycjonowanie jest napisane ze najpierw trzeba zoptymalizowac kod strony. No wlasnie: czy wie ktos na czym polega takie optymalizowanie? Czy to trzeba jakoś odpowiednio uzyc php?
tsharek
troszkę informacji o pozycjonowaniu znajdziesz na http://www.pozycjonowanie.info lub poszukaj na sieci - parę artykułów się znajdzie winksmiley.jpg a co do hostingu to sprawdź czy domena w której będzie twoja subdomena nie jest czasami nierozpoznawalna przez roboty googlowe (np. *.prv.pl google nie zpozycjonuje).

Pozdrawiam
Janek111
No wlasnie czytam to i nie rozumiem jednego punktu:

Cytat
2. sprawdzić czy serwis ma postać "przyjazną" dla robotów indeksujących (jeżeli tak nie jest należy go przebudować),
Diwi
Hmm.. no to ja się wypowiem bo sam pozycjonuje strony.

Ad 1. Co do hostingu to on nie ma znaczenia w pozycji strony (chociaż ważny jest Uptime ponieważ gdy robot indeksujący strony nie może wejść na daną witryne poprostu ignoruje ją). Ważna jest domena która powinna spełniać pewne założenia:

- w swojej nazwie powinna zawierać najważniejsze dla ciebie słowo kluczowe
- powinna być łatwa do zapamiętania

Ad 2. Modyfikacja kodu to odpowiednie ułożenie META tagów, a także stworzenie aby kod był przyjazny dla wyszukiwarek. To wcale nie jest modyfikacja kodu php (robot który wchodzi na strone internetową nie widzi kodu php lecz kod HTML który zwraca dany skrypt)

@tsharek. alias prv.pl jest rozpoznawalny przez wyszukiwarke exclamation.gif jednakże jest to alias który wrzuca daną strone do ramki (coś w stylu include) tylko że gdy otworzymy źródło strony odpalonej na aliasie nie zobaczymy kodu witryny który umiejscowiony jest na innym serwerze lecz tagi

Kod
<frameset framespacing=0 border=0 frameborder=0 rows="100%,*" noresize>
<frame name="nazwa" noresize src="adres">
</frameset>

i to dlatego google nie widzi kodu strony exclamation.gif

Polecam forum o pozycjonowanie http://optymalizacja.com/forum/ smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.