witam. kupilem ostatnio glosniki Creative 5.1 na zlacze audigy2. i teraz moj problem: jak puscic dzwiek przez wszystkie glosniki?? dzwiek leci tylko przez FR i FL... w grach dzialaja wszystkie glosniki ale muzyka tylko na dwoch :/ please help
sztosz
4.05.2005, 12:26:36
A jaką masz kartę muzyczną? To najprawdopodobniej w jej ustawieniach to ustawisz.
GrayHat
4.05.2005, 12:34:38
Cytat(sztosz @ 2005-05-04 13:26:36)
A jaką masz kartę muzyczną? To najprawdopodobniej w jej ustawieniach to ustawisz.
moja karta: Creative Sound Blaster Live! 24-bit
probowalem w ustawieniach karty... test glosnikow wypadl prawidlowo... slyszalem kazdy kanal.. w grach tez dziala kazdy kanal a muzyka leci tylko na przednich lewym i prawym... nawet wegranie Windows plus! z dodatkiem do wmp do obslugi 6 kanalow nie pomoglo :/
ebe
4.05.2005, 12:38:16
Leci z dwóch bo to stereo . Aby leciało ze wszystkich (czyli stereo na tył i przód - kiepawy efekt) musisz ustawić w sterownikach opcję kopiowania (kx'y) a w oryginalnych sterach creativa to się nazywa
Cytat
Patented CMSS® 3D Audio Technology Listen to all stereo recordings including MP3/WMA and CD music in compelling 7.1 surround.
Gdzieś w mixerze, czy tym creativowoskim panelu sterowania tą kartą znajdź coś takiego
GrayHat
4.05.2005, 13:11:22
@ebe: wegralem jakis kx project i jak chce tam odpalic mixer to wyskakuje error:
--------------------------- Severe error --------------------------- File kxskin.kxs not found or is invalid The kX Audio Driver wasn't installed correctly Please re-run Setup --------------------------- OK ---------------------------
reinstlowalem kilka razy i lipa :/ sa jakies inne programy do tego??
_Mateo
4.05.2005, 14:22:26
a jakie masz ustawienia w programie Sorrund Mixer? jak tam masz ustawione na 2 głośniki to dlatego... ja tez tak mam - za kazdym razem jak chce posłuchac muzy to musze tam przełączyć. Z tym ze ja mam audigy 2 ZX. Pisałem z konsultantem creativea ale odpisał ze to wada oprogramowania
GrayHat
4.05.2005, 14:29:18
ok juz se poradzilem. wegralem creative sound mixer i gitara tam to mam... choc nie ukrywam ze malo ma opcji :/
AxZx
4.05.2005, 23:10:00
i chyba w winampie trzeba ustawic odpowiednie opcje w ustawieniach direcd sound czy w czyms tam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.