Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompilowanie skryptów php.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
markus
Witam

Potrzebuję informacji na temat możliwości skompilowania skryptu php
i dostarczenia z aplikacją "jakowejś" wersji wykonywalnej
zamiast samego skryptu.

Powód: elementem mojej pracy magisterskiej
jest aplikacja napisana z wykorzystaniem php,
pod tytułem "System egzaminowania w środowisku WWW".

Jakoś nie chce mi się oddawać uczelni kodu aplikacji
nad którym spędziłem parę miesięcy ucząc się wszystkiego od zera.
Wiecie: "pełne zaufanie" i takie tam .. winksmiley.jpg

Dzięki za informacje.

Markus
Jabol
może zend? Nie wiem jak teraz, ale jeszcze pół roku temu była 30 dniowa wersja darmowa. Do uruchomienia czegoś takie potrzebny jest tylko Zned Engine czy coś takiego. Jeżeli chcesz na dłużej jak 30 dni to muszę cię zmartwić, że będziesz musiał sporo zabulić, ale czego sie nie robi dla zachowania tajemnicy winksmiley.jpg .
KaMeLeOn
Cytat
Do uruchomienia czegoś takie potrzebny jest tylko Zned Engine czy coś takiego.

Napewno?
Zajrzyj tutaj http://neo.pl/oferta_php_encoder.php

Przesuwamz php Pro do Hydepark'u
kurtz
ekhem

szczerze prosze nie myslic produktow

1) neo oferuje jako posrednik ionCube encodera
2) zend encoder jest czyms zupelnie innym
3) oprocz juz wymienionych (platnych) encoderow mozna znalezc (chcoby googlami) bezplante encodery php.

ps
bezpltny phtml encoder (dawniej php encoder) - http://www.rssoftlab.com/downloads.php4

kameleon:
1) zeby odczytac encoded files wydaje mi sie ze jest wymagany zend optimizer (wiec poprzednik MA racje)
2) znow nieprzemyslane machanie watkami?..

pozdrawiam
KaMeLeOn
Cytat
IonCube php Encoder kompiluje przetwarzane skrypty do postaci binarnej, zrozumiałej dla interpretera php a następnie tak powstałe dane binarne koduje.

Chodziło mu o aplikację która zabezpieczy kod żródłowy...
markus
Dzięki za informacje.
Puki co ściągam ten darmowy soft.

Pozdrowionka,

Markus
kurtz
Cytat
Cytat
IonCube php Encoder kompiluje przetwarzane skrypty do postaci binarnej, zrozumiałej dla interpretera php a następnie tak powstałe dane binarne koduje.

Chodziło mu o aplikację która zabezpieczy kod żródłowy...
eh

aby uruchomic skompilowany kod potrzebny jest dododatkowy element - w przypadku zend encoder takim "dodatkiem" jest zend optimizer, dla ionCube'a (oferowanego przez neo) jest nim loaded, dla PHTML Encodera jest podminiony php4ts.dll - wszystkie parsery kodu binarnego sa dostepne za darmo / dolaczone nieodplatnie do encodera (min w celu promocji).

wydaje mi sie ze wlasnie o czyms takim mowil Jabol - sam encoder chocby i najdrozszy nic nie da jesli provider nie umozliwi odczytywania skompilowanych plikow.

pozdrawiam

ps
wciaz intersuje mnie z jakiego to forum musiales przeniesc ten watek... ;)
kurtz
Cytat
Powód: elementem mojej pracy magisterskiej
jest aplikacja napisana z wykorzystaniem php,
pod tytułem "System egzaminowania w środowisku WWW".

Jakoś nie chce mi się oddawać uczelni kodu aplikacji  
nad którym spędziłem parę miesięcy ucząc się wszystkiego od zera.
Wiecie: "pełne zaufanie" i takie tam .. ;)

przepraszam jesli uznasz to za "wtracanie sie" ale lepiej skontaktuj sie z wykladowca i spytaj czy mozesz oddac kod w takiej formie.

ja np zostalem grzecznie poinformowany ze wszelka praca naukowa zwiazana z tokiem studiow stanowi wlasnosc intelektualna uczelni. bylem rowniez tym samym zobowiazany przekazac pelen kod zrodlowy zwiazany z aplikacja. a to oczywiscie nie gryzie sie z prawi autorskimi ktore sa zachowane na Ciebie.

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.