Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tlumaczenia i kotwice w texcie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lisu
jest sobie strona, ktora ma byc wielojezyczna. Zrobilem sobie pliki np. pl.php, eng.php etc.

w plikach
[php:1:6b47de3abe]<?php
define('_GLOWNA_', 'strona główna');
// itd

?>[/php:1:6b47de3abe]

I teraz mam pytanie: jak moge w jakis prosty sposob umiescic linki w texcie (ktory oczywiscie sie zmienia w zaleznosci od jezyka). Korzystam ze Smarty wiec nie chcialbym na chama umieszczac <A></A> w tlumaczeniu.
Przegladalem troche info o xml'u i sie zastanawiam czy xml jest dobrym kierunkiem ? Zaznaczam ze inne sposoby tez moga byc (strona ma z 10 odwiedzin dziennie, roznica 1s nie ma znaczenia przy ladowaniu)
kurtz
Cytat
jak moge w jakis prosty sposob umiescic linki w texcie (ktory oczywiscie sie zmienia w zaleznosci od jezyka). Korzystam ze Smarty wiec nie chcialbym na chama umieszczac <A></A> w tlumaczeniu.
jesli linkow jeszcze nie ma a ty bedziesz je generowal z http://www.adres.pl to mozesz wartosc podstawieneia przekazywac do funkcji i w niej dodac brakujace a hrefy. albo ddoac prosty modul do smartow - spora sznasa ze w przyszlosci sie jeszcze przyda ;)

pozdrawiam
lisu
troche Cie nie zrozumialem. Chodzi mi o to ze link nie bedzie obejmowal calego tlumaczonego textu.

[php:1:ac8806aee3]<?php
define('_TEXT_', 'Blah, a wiec prosze panstwa w tym <a href="art.php">artykule</a> chcialbym blah');

// itd
?>[/php:1:ac8806aee3]

I teraz chodzi mi o to zeby tego hrefa wywalic z tlumaczenia (oczywiscie cos tam musi zostac, np jakis BBCode ?), bo np oddaje tlumaczenie komus innemu. Poniewaz roznych linkow bedzie nieduzo zastanawialem sie czy kazdemu linkowi nie przypisac pseudo BBCodu [link1]artykule[/link1] ?
Prosze o jakas wskazowke, co 1554 glowy to nie jedna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.